Kórustábor

A budakeszi Zákányi Zsolt Református Vegyes Kar idén is részt vett a már hagyományosnak nevezhető nyárvégi kórustáborozáson. Augusztus 31. és szeptember 2. közt a Balaton-felvidéken található Csórompusztán, szigorú napirend alapján, naponta 6 óra közös énekléssel, új darabok tanulásával és a régiek csiszolgatásával készült kórusunk az előtte álló újabb feladatokra, szolgálatokra.

 

 

 

 

Visszatért a gyermekszülés miatt az elmúlt években ?igazoltan? távol lévő karnagyunk, Kádár Ágota. és a tábori kórusmunkát együtt irányította az őt eddig ?helyettesítő? Barlay Zsuzsával. A gyakorlás, próbák mellett jutott idő közös étkezésekre, csoportos társasjátékokra, esti beszélgetésekre is. A kórustagokat elkísérő családtagok bevásárlással, főzéssel támogatták az énekkar készülődését.

 

Az év végéig számos alkalommal hallhatják és láthatják a táborban végzett munka eredményét a budakesziek: szeptember 15-én fellép énekkarunk A Himnusz-szobor találkozása a Szent Koronával elnevezésű rendezvényen, rendszeresen szolgálunk az úrvacsorás istentiszteleteken a református templomban, október végén várhatóan közreműködünk a reformációról megemlékező ünnepi műsorban, és december 8-ára adventi zenés áhítatot szervezünk. Emellett több meghívásnak is eleget teszünk: október 13-án, Kaposváron részt veszünk a névadónk és alapító karnagyunk, Zákányi Zsolt tanár úr emlékére szervezett országos kórustalálkozón, december 9-én pedig a szári katolikus templomban adunk adventi koncertet.

 

A Zákányi Zsolt Református Vegyes Kar ezúton is köszönetet mond a Budakeszi Önkormányzatnak, valamint a Határon Túli Magyarok Emléktemploma Alapítványnak a működésünkhöz nyújtott anyagi támogatásáért, és a Czövek Erna Zeneiskolának a fűtési szezonban biztosított próbateremért.

 

Marosi Zsuzsa

Megosztom a cikket