Konfirmáció 2016

A Budakeszi Református Gyülekezetben pünkösd másodnapján, május 16-án, ünnepi istentisztelet keretében került sor a konfirmandusok fogadalomtételére.

 

„A rád bízott drága kincset őrizd meg a bennünk lakozó Szentlélek által.” II. Tim.1,14

 

Pünkösdkor, a Szentlélek kitöltetésének és az egyház születésének ünnepén tettetek fogadalmat a fiatal és felnőtt konfirmandusok a Budakeszin Református Egyházközség templomában. 12 fiatal és 5 felnőtt fogadta az áldást az úrasztalánál és vett először úrvacsorát a gyülekezet közösségében. Boros Péter lelkipásztor Pál apostol szavait idézve kiemelte, hogy az önként tett fogadalom mindenki számára öröm és egyben nagy felelősséget jelent. Egyrészt öröm a szülőknek, mert látják gyermeküket életük egy újabb szakaszba érni: már nem kisgyerekek, hanem az egyház és egy gyülekezet tagjai lettek. Öröm a fiataloknak is, hiszen az itt kapott élmények, hittapasztalatok és tudás életük későbbi szakaszában segítségükre lehetnek. Öröm a gyülekezet közössége számára is, hiszen a testvéri közösség tagjainak száma növekedett.

Ma nem divat elköteleződni egy csoport, gyülekezet iránt a fiatalok körében, ezért is érzi a lelkész Isten kiválasztó kegyelmének, hogy 17 testvér erősítette meg a Jézus Krisztusba vetett hitét. Külön örömükre szolgál, hogy a fiatalok mellett 5 felnőtt is fogadalmat tett.

A gyülekezet részéről dr. Karasszon Mihály gondnok és Szilágyi Anett ifjúsági vezető köszöntötte a konfirmandusokat.

Konfirmáció fogadalmat tett fiatalok: Dalotti Ágoston, Fábián Luca, Faller Júlia Janka, Galló Bence, Galló Lilla Tímea, Hanson Róbert, Hubay Gyula Máté, Huszár Balázs, Márton Sándor, Nagy Márton, Popovics Júlia, Rózsahegyi Rudolf.

Konfirmáció fogadalmat tett felnőttek: Fábián Júlia Réka, Mályiné Kaiser Erika, Sáfián Kornélia, Samu Ferenc, Vajdics Anikó.

 

FOTÓGALÉRIA ITT.

A Buda Környéki Televízió által készített felvétel megtekintéséhez kattintson az alábbi fotóra:

Megosztom a cikket