Két fontos megbeszélés is volt pénteken a Városházán

FVM Zrt. és az Octopus Invest Kft. vezetőivel is tárgyalt pénteken, január 10-én a budakeszi önkormányzat vezetése.

A jövőben szorosabb együttműködésre törekszik a budakeszi önkormányzattal, a város vezetésével a Fővárosi Vízművek Zrt. Mostantól a keletkező üzemzavarokról azonnal, „forródróton” értesítik az önkormányzatot és kiemelten kezelik a hibaelhárítási ügyeket – erről állapodott meg ma dr. Győri Ottilia polgármester és Keszler Ferenc, a Fővárosi Vízművek Zrt. vezérigazgatója.

A polgármesteri tárgyalóban tartott egyeztetésen, melyen részt vett dr. Szelenczy Gabriella jegyző is, a többi között elhangzott, hogy az FVM Zrt. igyekszik megelőzni a decemberi és a január eleji, Budakeszi úti csőtörésekhez hasonló újabb meghibásodásokat.  Ezért a szolgáltató vezetősége úgy döntött, kiiktatják az 1916-ban épült, több mint 100 éves gerinchálózati vezetékszakaszt és egy újabb, meglévő nagynyomású vezetéken át biztosítják a szolgáltatást a városnak. Ez várhatóan március második felében, vagy április elején egy újabb, 3-4 napos forgalomkorlátozással jár majd, de hosszú távú megoldást jelent a mostani állapothoz képest. Minderről időben, részletesen tájékoztatjuk majd a budakeszi lakosokat.

Szó esett arról is, hogy a közeljövőben a budakeszi önkormányzat bevonásával az FVM Zrt. egyeztetést kezdeményez a 12. kerületi önkormányzat vezetésével a Budakeszi úton tervezett sávszélesítés, buszsávépítés, burkolatfelújítás ügyében, amellyel kapcsolatban már előkészítő tanulmánytervek is készültek a 12. kerületi és a budakeszi önkormányzat közös finanszírozásában.

Az önkormányzat legutóbb ma, január 10-én dr. Győri Ottilia polgármester és dr. Szelenczy Gabriella jegyző részvételével tartott megbeszélésen szólította fel a kivitelező cég vezetőit, hogy teljesítsék a szerződésben előírt és vállalt kötelezettségeiket. Az Octopus Invest Kft vezetője határozott ígértet tett erre.

 

 

 

 

Megosztom a cikket