Két budakeszi díjazott a Pest megyei Sportkarácsony ünnepségen

Átadták az idei év Pest Megye Legjobb Sportolói, és Sportszervezetei elismeréseket. A Pest megyei Megyeháza dísztermében, a december 13-i Sportkarácsony díjátadó ünnepségen az Év Legeredményesebb Szabadidősport Szervezete elismerést a Keszi Hagyományőrző Íjász Egyesület kapta Budakesziről. A Diáksportért Díjat a budakeszin élő Sinka Józsefnének ítélték oda.

Az íjász egyesület 2010-ben alakult meg Budakeszin. Névválasztásunk a honfoglaló Keszi törzs iránt való tiszteletük jele, amely városunk, Budakeszi elnevezésében is szerepel. Célkitűzéseik: honfoglaló eleink hagyományainak ápolása,
harcművészetük megtanulása, gyakorlása és bemutatása. Fontos feladatuknak tartják az
iskoláskorú gyermekek számára történelemoktatással egybekötött harcászati bemutatók tartását, a hagyományos íjászat oktatását, ősi ünnepeinkre való méltó megemlékezéseket és a
hagyományőrző rendezvényeken történő részvételt.

Sinka Józsefné Erzsike méltatásában elhangzott, hogy több mint 30 évig tanított testnevelést a Budakeszi Széchenyi István Általános Iskolában. Szervezi és rendezi az alapszintű versenyeket a körzetében. Mellette a harmadik és negyedik korcsoportos kosárlabda diákolimpia felmenő rendszerét is irányítja.

Az ünnepségen a budakeszi önkormányzat nevében ‘Sigmond Bertalan alpolgármester gratulált a díjazottaknak, akiknek a Budakeszi Hírmondó nevében is GRATULÁLUNK!!!

Részletek:

http://www.pestmegye.hu/…/4182-a-megye-legjobb-sportoloit-k…

Megosztom a cikket