Karitatív karácsonyi kiállítás a Kálvin-teremben

Az idén 10 éves Keszi-Art Egyesület jóvoltából.

A november 21-én megnyitott kiállítás immár a 13. jótékonysági tárlata az egyesületnek, és december 18-ig látható. Az egyesület vezetői már a hivatalos megalakulást megelőzően fontosnak tartották a karitatív tevékenységet, a jótékonykodást, emlékeztetett köszöntőjében dr. Győri Ottilia polgármester, a rendezvény fővédnöke. Úgy fogalmazott: „Háborúban hallgatnak a múzsák” – a Cicerótól származó klasszikus szállóige szerint. A szomszédunkban dúl a háború, és az ebből származó nehézségeket mi is érezzük. De a mai megnyitó is azt jelzi, hogy hiszünk a múzsák és az alkotómunka erejében, és végső soron a békében. Gratulálok művészeinknek az elmúlt 10 évhez, amely során maradandó nyomot hagytak városunk életében.

Sokat kapunk tőlük, és az önkormányzatnak a kezdetektől fontos, hogy támogassuk munkájukat. Ezért idén nyáron első alkalommal hoztuk létre a Budakeszi Mezítlábas Művésztelepet a Városháza épületében, ahol egy hétig alkothattak művészeink. Ezzel segítettük új alkotások létrejöttét, amelyek közül néhány a ma nyíló kiállításon is látható. Mindig öröm számomra, hogy advent idején együtt, másként is készülődhetünk a karácsonyra. Hisz már hagyomány, hogy az itt látható alkotások megvásárlásával támogathatjuk a budakeszi rászorulókat. Az elmúlt években megvásárolt mintegy 150 alkotás árából több mint 2 millió Ft gyűlt már össze. Ez a pénz több száz budakeszi rászorulónak tudta meghittebbé tenni a karácsonyát. Köszönet jár ezért a jótékony akcióban résztvevő Keszi-Art-os művészeknek, akik évről évre felajánlják alkotásaikat, és köszönet a művészetpártoló vásárlóknak. Továbbá köszönet a támogatásokat eljuttató Budakeszi Református Egyházközségnek és a Budakeszi Katolikus Karitásznak.

Dévényi János és Dr. Darkó Jenő között dr. Győri Ottilia polgármester

Az advent fontos eleme a másokról való gondoskodás, az adományozás. Jó látni, ahogy a segítő szándék örömöt és mosolyt varázsol az emberek arcára. Mert adni jó, segítő közösséget szervezni és vezetni pedig külön öröm. Az idei kiállításra a helyi művészek munkáin túl Zamárdiból, Budapestről, Biatorbágyról és Budaörsről is érkeztek alkotások. Ez a tárlat felhívja a figyelmet az elesettek támogatására, a jézusi szeretetparancs teljesítésére: „Szeresd felebarátodat, mint tenmagadat”.

Kedves Budakesziek! Szeretettel invitálom Önöket a mai kiállítás után a decemberi városi programokra, melyekkel az ünnephez jutunk egyre közelebb. A hétvégi adventi gyertyagyújtásokra, december 6-án a Mikulásváró ünnepségre és a december 10-ei Város karácsonyra, hogy együtt tegyük még szebbé az idei ünnepet. Áldott adventi készülődést, békés, varázslatos karácsonyi ünnepeket kívánok!

Az idei tárlatra a következő művészek ajánlottak fel alkotásokat:

Bárány Terézia, Bernáth Béla, Dévényi János, Fehér Irén, Józsa Lajos, Kaippel Emília, Kerezsi Éva Mária, Koppány Attila, Kósa János, Lopusny Erzsébet Mariann, Mészöly Zsófia Éva, M. Sarlós Erzsébet, Nagy Imola, Nagy Imre Gyula, Pribojszky Zsófia, Rumi Rózsa, Lehoczki Katalin, Serényi H. Zsigmond, Szilágyi Dóra, Szilágyi Özséb, Tarcsányi Ottília, Tálos Ágota, Vágvölgyi Attila és Ványai Magdolna.

S. L.

Budakeszi Hírmondó 2022. november

Megosztom a cikket