Karácsonyi almás krémes

Városkarácsonyi hétvége süteménysütő verseny felnőttek kategória II. helyezettje Balogh Anna Enikő Karácsonyi almás krémese.

 

 

 

 

Hozzávalók:

10 db nagyobb alma

6 db tojás

25 dkg cukor

10 ek. étolaj

20 dkg liszt

1 csomag sütőpor

 

Elkészítés:

Az almákat vékonyra szeleteljük és egy sütőpapírral kibélelt tepsibe fektetjük. A tojásokat szétválasztjuk, és a fehérjét habbá verjük a cukorral. Belekeverjük a sárgáját, az olajat és a lisztben elkevert sütőport. A felét az almákra halmozzuk foltokban, a másik felébe 1 ek. kakaót keverünk, majd a maradék részeket kitöltjük az almán. 150-160 fokon 1 órán át sütjük. Ha kihűlt, megfordítjuk, a sütőpapírt lehúzzuk az almáról, és a következő krémmel kenjük meg:

Fél liter tejet 2 csomag vaníliás pudingporral felfőzünk, 15 dkg porcukrot 1 csomag Rama margarinnal összekeverünk. Ha a puding kihűlt, beletesszük a porcukros margarint. A krémmel megtöltjük a tésztát. A tetejére felverünk fél liter tejszínt habnak, ebbe nem kell tenni se cukrot, se habfixálót.

 

Jó étvágyat kívánunk!

Megosztom a cikket