Kapros rakott zöldbab

A hétvége a pihenés időszaka, ezért jól jöhet vasárnapi ebédnek valami gyorsan elkészíthető étel. A kapros rakott zöldbab épp ilyen lehet.

Hozzávalók:

50 dkg mélyhűtött zöldbab

5 gerezd fokhagyma

5 dl tejföl

3 babérlevél

2 csokor friss kapor

15 dkg túró

15 dkg füstölt sajt

őrölt bors

A húshoz:

1 vöröshagyma

? dl olaj

2 ek sűrített paradicsom

25 dkg darált csirkehús

? ek morzsolt majoranna

25 dkg kolbász

Elkészítés:

1. A sütőt előmelegítjük 200 fokra.

2. A zöldbabnak főzővizet forralunk, aztán megpucoljuk a fokhagymagerezdeket, és 2 gerezdet beleteszünk a vízbe.

3. A többit összezúzzuk, elvegyítjük a tejföllel, és félretesszük.

4. A lobogva forró főzővízhez hozzáadjuk a babérleveleket meg 1 evőkanál sót, és a zöldbabot pár perc alatt puhára főzzük benne.

5. A megpucolt vöröshagymát apróra vágjuk, és egy közepes méretű teflonserpenyőben mérsékelt tűzön megfonnyasztjuk az olajon.

6. Hozzáadjuk a sűrített paradicsomot, 1 percig együtt kevergetjük, aztán hozzávegyítjük a darált húst.

7. Megsózzuk, megborsozzuk, és 3-4 percig még kevergetjük, hogy a hús minél kisebb morzsákra essen szét.

8. Ezután megízesítjük majorannával, hozzáöntünk 1 dl meleg vizet, és lefedve, mérsékelt tűzön, néha megkeverve, 10 perc alatt puhára pároljuk.

9. A félretett fokhagymás tejfölhöz hozzámorzsoljuk a túrót, belekeverjük a megfőtt, leszűrt zöldbabot és apróra vágva a kaprot.

10. A kolbász héját lehántjuk, a kolbászhúst szétmorzsoljuk, és erőteljes mozdulatokkal hozzádolgozzuk a megpárolt darált húshoz.

11. A tepsibe átkanalazzuk a zöldbab felét, elsimítjuk rajta a darált húsos keveréket, befedjük a maradék zöldbabbal, és miután a tetejére ráreszeltük a füstölt sajtot, az ételt 25 perc alatt megsütjük a sütőben.

Tálaláskor tejfölt és friss kenyeret adunk mellé.

 

Forrás: www.stahl.hu

Megosztom a cikket