Jótékonysági Városi Bál

Az Erkel Ferenc Művelődési Központban megtartott bál nagy sikerrel zárult és jelentős összeg, összesen 3,6 millió forint gyűlt össze. A Jótékonysági Városi Bál bevételét a városközpont fejlesztésére fordítja városunk.

 

Részletesen: 1,4 millió forint anyagi felajánlás, valamint 2.2 millió forint természetbeni támogatás (szolgáltatás, munka), tárgyi felajánlás (képzőművészeti alkotások és tombolák).

A műsorban hallhattuk, láthattuk a Kiss Zenede Alapfokú Művészeti Iskola növendékeinek és tanárainak klasszikus zenei műsorát, Nemcsák Károlyt Jászai Mari-díjas, Érdemes művészt a József Attila Színház igazgatóját, Berki Tamást jazzénekest és Sárik Péter zongoraművészt, a Magyar Nemzeti Táncegyüttes szólótáncosait, a Tarkabarka-Kunterbunt Óvoda tánccsoportját, Bóbis Lászlót és táncpartnereit, és Mr. Jupiter bűvészt.

Az élő zenét az est folyamán a Musicbox zenekar szolgáltatta.

 

Az idei Városi Bált Budakeszi Város Önkormányzata és az Erkel Ferenc Művelődési Központ közösen szervezte.

 

A bálon elhangzott köszöntők, beszédek összefoglalói:

“Az ember nem sokra megy egyedül az életben. Egyedül minden nehezebb, ha egyedül van az ember, csak annyit tehet, amire egymaga képes, de mások támogatásával sokra viheti. A közösség hatalmat ad, csak legyen olyan közösség, amelyik elfogad és támogat.” Clara Sánchez.

Tóthné Fajtha Anita az Erkel Ferenc Művelődési Központ igazgatója a fenti idézettel köszöntötte a bál közönségét. Majd a továbbiakkal folytatta: “Budakeszi Város Önkormányzata a városi bálok bevételét minden alkalommal jótékonysági célokra fordítja.

Az önkormányzat célja, hogy az egészségügyi, közgyűjteményi és közművelődési feladatok ellátására, korszerű feltételeket biztosítson. A mai bál bevételét a városközpont fejlesztésére fogják fordítani.

A bál az összetartozás élménye mellett közösségerősítő szereppel bír.

“Az egyén minden fontossága ellenére sem minden. A közösség fontosabb nála, mert az hozta létre a nyelvet, a kultúrát és a hitet. Ha az egyén a közösség javáért dolgozik, felemeli azt, és maga is felemelkedik vele együtt.”

Aharon Appelfeld

Tóthné Fajtha Anita az EFMK igazgatója

 

 

 

“Vannak dolgok, amikről tudni lehet, hogy meg fognak történni a jövőben. Az igazi kihívás az, hogy rájöjj, mi az, ami már most lehetséges, és pontosan hogy lehet véghezvinni.” – mondta egy interjúban Mark Zuckerberg, a Facebook alapítója.

Polgármesterként átérzem azt, amiről ez a két mondat szól. Az elmúlt években megtapasztalhattam, hogy Budakeszi lakosai mindig partnerek a fejlődés felé vezető út lépéseiben, a város közössége motorja a pozitív változásoknak, látja, hogy mik azok a lépések, amiket már ma meg lehet tenni a jövőért. Köszönöm ezt Önöknek. Köszönöm a teremtő erőt, az összefogás élményét.

Ilyen közösségi élményt jelent évről évre a Polgári Bál is, mellyel városfejlesztési célokat, közös álmainkat támogatjuk. Az idei bállal városunk új központjának kialakítását segítjük, mely amellett, hogy újabb teret ad az egymással való találkozásnak, szimbolikusan is megjeleníti majd azt a dinamizmust, élni és fejlődni akarást, ami az itt élőket mindig is jellemezte. Köszönöm, hogy ilyen sokan eljöttek ma este, ezzel is kinyilvánítva azt, hogy fontos Önöknek városunk és közösségünk töretlen fejlődése. Hiszem azt, hogy az itt élők szorgalma és kitartása, jobbítási vágya, Budakeszi szépítésének és fejlesztésének közös célja az az erő, ami lehetővé teszi álmaink megvalósítását.

Örömmel mondhatjuk el, hogy a Jótékonysági Városi Bál nagy sikerrel zárult és jelentős összeg, mintegy 3,6 millió forint gyűlt össze e nemes célra! Felajánlások érkeztek budakeszi művészektől is. Az est folyamán az alkotásokat zárt licites árverés keretében értékesítettük.

Ezúton is nagy tisztelettel mondunk köszönetet mindazoknak, akik a bálon való részvételükkel, illetve támogatói jegy vásárlásával, tombola- és egyéb felajánlásaikkal segítséget nyújtottak!

 

dr. Győri Ottilia polgármester

 

 

Főtámogatóink: SB. Dynamic Kft., BVV Kft., Fővárosi Vízművek, Penta Kft., Pensió 17 Kft., Tímár Vaskereskedelmi Kft.

Támogatóink és tombola felajánlóink:  Andrész Cukrászda, Angyal Patika, B3 Takarék Bank, Biotech USA, Borbélyné Csirmaz Csilla, Borháló Budakeszi, Bosch Autószervíz, Buda Környéki Televízió, Budai Gesztenyés Étterem, Budakeszi Német Önkormányzat,  Budakeszi Squash Klub, Budakeszi Vadaspark, Cserép Judit, Drogéria,  Dudok Rendezvényház, Emília kozmetika, Ergoline Szolárium Stúdió, Erkel Ferenc Művelődési Központ, Erkel Gasztró, Fehér Irén, Felsmann ?Kályhás? Kristóf, FoReGo Kft., Gábor Emese, Gekko Biatorbágy, Giese Piroska, Globall Hotel, Glózer László, Gräfl Cukrászda, Gyógyászati Segédeszköz Szaküzlet, Helen Doron Angol Nyelviskola, Hursán Klára, Idősügyi Tanács, IGÉZŐ A viselet varázsa, Inspirit Szépségszalon, Józsa Lajos, Kárpátmedencében Élő Magyarokért Közhasznú Alapítvány, Kerényi Ferenc, Kórósi Vegytisztító, Kőszegi Edit, Liptai Tibor, Lóháton Budakeszin, Luxórák Bt., Menczinger Tibor, Mountain-Béka Kerékpárbolt, Munkácsy Mihály Művelődési Központ, Nagy Gáspár Városi Könyvtár, Nagy Imola, NSJG Gimnázium, Oázis Kertészet, Opel Interát, OVB, Paletta Press Nyomda,  Pardi Géza, Pitypang Sport Óvoda, Pusztai Ildikó, Ragyogás kozmetika, Sarlós M. Erzsébet, Schäffer Andrásné, Sigmond Bertalan, Somlóvári Józsefné, Somogyi Réka, Stulwerk Kft.,  Supi+gyerekcipő, Szalai Gumi Doktor, Széchenyi István Általános Iskola, Tarkabarka Óvoda szülői felajánlás, Toyota Mayer, Virágh Szabolcs és Beáta, vitéz Kurilla Miklós, Zalai Károly.

Együttműködő segítségüket, felajánlásaikat hálásan köszönjük!

FOTÓGALÉRIA ITT.

A Buda Környéki Televízió által készített felvétel megtekintéséhez kattintson az alábbi fotóra:

Megosztom a cikket