Jótékonysági koncertet szervez az evangélikus egyház az Ukrajnából menekülők megsegítésére

A Magyarországi Evangélikus Egyház országos elnökségének nevében szeretettel hívjuk az egyház által szervezett jótékonysági hangversenyre, amelyre 2022. március 6-án 19:30-tól a Deák téri evangélikus templomban (1052 Budapest, Deák Ferenc tér 4.) kerül sor. A koncerten összegyűlt adományokkal az Ukrajnából menekülőket támogatjuk.

Közreműködik: a Lutheránia Ének- és Zenekar (vezényel Kamp Salamon), Banda Ádám, Both Miklós, Dobozy Borbála, Fassang László, Finta Gergely, Gryllus Dániel és Gryllus Vilmos, Hámori Szabolcs, Krum Enikő, Lakatos Mónika, Pusztaszeri Ákos, Pál Eszter, Pál István Szalonna, Rostás Mazsi, Schöck Atala, Subedi Anna, Szalóki Ágnes és Szerekován János. Igét hirdet: Fabiny Tamás, a Magyarországi Evangélikus Egyház elnök-püspöke.

A koncert részletes programja itt olvasható: https://www.evangelikus.hu/hireink/itthon/jotekonysagi-hangverseny-az-ukrajnai-menekultek-megsegitesere.

Ukrajna orosz lerohanásának kezdete óta tízezrek menekültek Magyarországra. A határon folyamatosan változik a helyzet, nagyon különböző hátterű és helyzetű embereknek kell segítséget nyújtani. A nyíregyházi evangélikus szeretetszolgálatok és egyéb intézmények összefogásával a munkatársak naponta mérik fel a határra érkezők szükségleteit, amelyeket még aznap igyekeznek kielégíteni. Így a valós igények alapján állnak össze az adománycsomagok, amelyekkel a – legtöbbször a következő nap már tovább is induló – családokat tudják segíteni. E rugalmas ellátás biztosításához kérünk támogatást.

A koncerten történő adományozás mellett lehetőség van a https://perselypenz.lutheran.hu/ukrajna oldalon keresztül is támogatást adni. A további segítségnyújtási lehetőségekről pedig ezen az oldalon lehet tájékozódni: https://www.evangelikus.hu/hireink/itthon/informaciok-az-ukrajna-orosz-megszallasa-miatt-bajba-kerultek-megsegiteserol.

Megosztom a cikket