Jönnek a kemény mínuszok, havazni is fog!

A BVV Kft. munkatársai a hétvégén várható havazásra felkészülve a budakeszi utakat előzetesen is szórni fogják. A járdákon azonban az ingatlantulajdonosok feladata a síkosságmentesítés, erre is érdemes megfelelő szóróanyaggal és eszközökkel előre felkészülni.

Országos előrejelzés: péntek-szombat

A délutáni órákig jobbára közepesen vagy erősen felhős lesz az ég, majd északnyugat felől megnövekszik a felhőzet. Kezdeteben csak néhol alakul ki hózápor, késő délután nyugat felől egyre többfelé havazás kezdődik. Az északnyugati szél a Dunántúlon erős, időnként viharos lesz, délutántól mérséklődik jelentősen légáramlás. A legmagasabb nappali hőmérséklet +1 és -3 fok között alakul.

Szombaton túlnyomóan borult lesz az ég, csak északnyugaton, északon vékonyodik el a felhőzet. Sokfelé várható havazás, főként nyugaton havas eső, eső is eshet. Kezdetben időnként megélénkül a délnyugati szél, amely délután a Dunántúlon fokozatosan északnyugatira fordul, és megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -3 és -8 fok között várható, amely a Dunántúlon az éjszaka első felében áll be. A legmagasabb nappali hőmérséklet -3 és +4 fok között alakul.

Forrás: https://www.met.hu/idojaras/elorejelzes/

 

Megosztom a cikket