Javulás jelei Budakeszi és a budakörnyéki térség közlekedésében az M1-es autópálya pátyi lehajtójának átadása óta

Már korábban, az autópálya lehajtó szóba kerülő megépítése kapcsán is voltak olyan vélekedések, hogy az befolyással lesz Budakeszi és a budakörnyéki térség akut közlekedési gondjainak a mérséklésében. És itt a mérséklés szót emelném ki, hisz az akkor is nyilvánvaló volt, hogy ez a jelentős beruházás azért nem fogja megoldani gyökeresen a problémát.

Ám az bő két hónappal, a lehajtó átadása után tapasztaltak után elmondható, hogy azok a szerény remények, melyek megfogalmazódtak már a lehajtó megépítési szándékának az időszakában is, egyre inkább valósággá válnak. A cikk elején látható fotó február 20-án, 7 óra 40 perckor készült Budakeszi Fő utcájában, egy viszonylag ütemes haladás pillanatát megörökítve.

Gyakorlatilag ez a viszonylag ütemes, kissé cammogó, de dugó nélküli közlekedés jellemzi az elmúlt 2 hónapot. Többekkel beszélgetve az a tapasztalat, hogy 5-10 perccel csökkent az utazási idő Budakeszi és a Széll Kálmán tér között. Cikkünk ezzel együtt nem állíthatja azt, hogy itt a Kánaán és megoldódtak volna a térség közlekedési problémái. Pl. az is nagy kérdés, hogy idővel az agglomerációban élők nem szoknak-e vissza a régi útvonalra, ezzel újra dugókat okozva Budakeszin.

amikisvarosunk.hu

Megosztom a cikket