Itthon vagy! Magyarország, szeretlek!

Itthon vagy! Magyarország, szeretlek! címmel ? az M1 népszerű, azonos címet viselő műsorához kapcsolódva ? a közmédia a Magyar Turizmus Zrt. részvételével hagyományőrző programsorozatot indít Szent Mihály napja alkalmából. A szeptember 28?29-i hétvégén kormányzati támogatással a magyarországi települések mintegy negyven százaléka ajánl kulturális, gasztronómiai vagy egyéb programot, s számtalan múzeumot ingyen lehet látogatni.

 

Budakeszi széles programkínálattal, izgalmas műsorokkal csatlakozik a kezdeményezéshez.

 

Több száz turisztikai létesítmény is csatlakozik a programsorozathoz, ezek extra szolgáltatásokat, akciókat nyújtanak. A közmédia csatornái húszórás műsorfolyamban összesen huszonnégy helyszínről, az ország több mint ötven pontjáról jelentkeznek élőben azzal a céllal, hogy széles körűen bemutassák a nézőknek hazánk természeti és kulturális értékeit.

 

Különlegesnek ígérkezik az idei Szent Mihály-nap hétvégéje mind a Magyarországon élők, mind a külhoni magyarok számára. Ezen a hétvégén 24 hazai településről élő bejelentkezéseket tűz műsorára az 5 közszolgálati csatorna, az M1, M2, Duna Televízió és a Petőfi és a Kossuth Rádió.

Bár a vezérfonalat a népszerű ?Magyarország, szeretlek” vetélkedő biztosítja, számtalan érdekes bejátszás, kisfilm felvétele forog majd a hétvégén hazánk érdekes pontjairól. Népszerű és még ismeretlen emberek kedvenc Magyarországgal kapcsolatos történeteiket mesélik majd el.

 

Benne leszünk a TV-ben?

?és a rádióban is szeptember 28-29-én mindannyian, akik ellátogatunk a kétnapos programsorozat valamely állomására, részt veszünk egy hétvégi szüreten, elkerékpározunk az örömtüzek mellett, bort hörpölünk a szállodánk teraszán vagy felkapaszkodunk a domb tetejére, mert éppen a legjobb dolgot műveljük a világon, felfedezzük Magyarországot!

 

BUDAKESZI VÁROS PROGRAMJA ITT OLVASHATÓ

 

 

Az MTVA szervezte Itthon vagy – Magyarország, szeretlek kétnapos programsorozaton fesztiválok, szüreti bálok, forgatagok egész dömpingje vezeti be a rendezvény igazi célját: bárhol is éljünk a világban, kerekedjünk fel, látogassunk el szülőhelyükre, az egyetemi városunkba, kedvenc településeinkre, és ünnepeljünk azon a helyen, ahol igazán jól, igazán otthon érezzük magukat.

 

 

Miért épp Szent Mihálykor?


A régiek az évkör harmadik fordultával, az év harmadik kapujában fejezték be a betakarítást, lezárva ezzel a mezőgazdasági évet. Eleink a ?Tűz angyalának? napján pásztortüzeket gyújtottak, jelezve a kinti legelőkről hazatérők útját, s azt, hogy hamarosan a nyáj és a pásztor is megpihenhet az otthoni világban. Mihály nap fordulóján a parasztkalendáriumban a terménnyel és az állatokkal való elszámolás után a vigasság 40 napos ideje kezdődik el. Ez a Kisfarsang ideje, a nagy őszi vásárok, lakodalmak, szüreti bálok időszaka, amikor Borszűrő Szent Mihály segedelmével még az újbor is kiforr. Örömünnepek sora veszi kezdetét, mert ilyenkor mindenki hazatalál?

 

Itthonvagy.hu

Megosztom a cikket