Ínycsiklandozó program lesz március 1-én, szombaton a tájházban!
„Szeretettel várunk minden érdeklődőt a Budakeszi Tájházba, hagyományőrző sváb hurka és sváb fánk készítő-kóstoló Helytörténeti Szombatra.Megismerhetjük, hogy Budakeszin milyen recept szerint és milyen eszközökkel készítették disznóvágáskor a véres- és a májashurkát és a kolbászt. Helyben készítjük a véreshurkát, amihez délelőtt készítjük elő az alapanyagokat, ezeket fűszerezzük és bélbe töltjük.Az elkészült hurkákat és kolbászokat – sütés után – helyben el is lehet fogyasztani.A farsangi időszak nélkülözhetetlen kelléke a hagyományos sváb fánk, ennek készítését is megismerhetjük. A kész fánkokat el is lehet majd fogyasztani.Időpont: 2024. március 1. 10:00Helyszín: 2092 Budakeszi, Fő utca 127.A részvétel előzetes regisztrációhoz kötött. Regisztrálni február 21-ig az alábbi űrlap kitöltésével vagy e-mailen lehet.Felnőtt kóstolójegy: 3.500 Ft/főGyerek kóstolójegy (10-18 éves kor között): 2.000 Ft/fő10 éves kor alatt ingyenes!A kóstolójegy magában foglal 1 adag helyben készített és frissen sült kolbászt és véres és májas hurkát, kenyeret, savanyúságot, teát vagy forraltbort és hagyományos budakeszi Sváb Fánkot.A lefoglalt kóstolójegyet előre utalással vagy a helyszínen készpénzzel lehet kifizetni. Ezt a formban lehet jelezni.Korlátozott mennyiségben lehet elvitelre sütni való kolbászt rendelni 4.500 Ft/kg áron.A program bevételét a Tájház felújítására fordítjuk.További információ:Nádas Anna+36 20 519 5755info@heimatmuseum-wudigess.hu”