Instant kertvárosi álom?

Szemben a valóság: zsúfolt utak, a lakosságszám folyamatos növekedése, amelyet lassan követ a humáninfrastruktúra-hálózat fejlesztése, túlterhelt közműhálózat. A területfejlesztésről, a területrendezésről, az új építészeti törvény elemeiről, a közlekedési fejlesztésekről és a víziközműfejlesztések aktuális kérdéseiről beszéltünk a Budapesti Agglomerációs Fejlesztési Tanács ülésén.

A Budakeszi út fővárosi szakaszának felújítása nem tűr halasztást. A burkolatjavítás és a közel 100 éves ivóvízvezetékek cseréje a Zsámbéki-medence autóbuszos közlekedése című projekt részeként csak évek múlva valósulhatnak meg.A jelenlegi közlekedési helyzeten ez a beruházás és az M0-ás körgyűrű továbbépítése is segítene.

A fejlesztések megvalósítása agglomerációs összefogást igényel. Ebben kértem segítséget a Budapest Agglomeráció Fejlesztési Tanács társelnökeitől, Dr. Láng Zsolttól és Szabó Istvántól, Lánszki Regő építésügyért felelős államtitkártól, Thoroczkay Zsolttól, az Építési és Közlekedési Minisztérium főosztályvezetőjétől és Koppány Balázstól, az Energiaügyi Minisztérium főosztályvezetőjétől a rendezvényen.

www.facebook.com/gyoriottilia

Megosztom a cikket