Ingyenes szűrőbuszok Budakeszin

Az egy hónapon át tartó eseménysor megnyitóján dr. Győri Ottilia polgármester úgy fogalmazott: 

Önkormányzatunk jelentős anyagi forrásokat is fordít az egészségügyi ellátórendszerünk bővítésére, fejlesztésére. Nagyon nagy mértékben bővült az egészségügyi szolgáltatások, szakrendelések száma a Budakeszi Egészségügyi Központunkban. A budakesziek körében igen jó a megítélése a rendelőintézetünknek.
Mindezt most tovább bővítettük egy újabb lehetőséggel. Két napon át, ma és holnap ingyenesen, bármilyen előzetes orvosi beutaló nélkül biztosítunk – minden budakeszi lakos – és TELKIBEN az ott lakók számára – számos igen fontos egyészségügyi szűrővizsgálatot.
Az Egészségügyi Világszervezet, a WHO is támogatja a Budakörnyéki Egészségprogramunkat, a kistérségi programunk sikerességét jól tükrözi, hogy a WHO egyik kiemelt programjává nőtte ki magát, idén elnyerve az Európai Bizottság egészségügyi díját is.
Az NNK „Tettem egy lépést az egészségemért” szlogenjét egy egész térségre kiterjedő vállalássá bővítettük. A 12 Pest megyei települést összefogó önkormányzati társulásunk mintegy 62 ezer lakosa számára tettük elérhetővé ezt a rendkívül fontos, ingyenes egészségügyi szolgáltatást.

A mai megnyitón felszólalt Menczer Tamás, a Külügyi és Külgazdasági Minisztérium tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenítéséért felelős államtitkára, Dr. Csányi Péter, az Országos Korányi Pulmonológiai Intézet prevenciós igazgatója, és Bertókné Tamás Renáta, a Nemzeti Népegészségügyi Központ szűrésirányítási főosztályvezetője is.
A polgármester a megnyitót követően a hivatalos Facebook oldalán számolt be az eseményről:

Nagyon köszönöm a Nemzeti Népegészségügyi Központ támogatását, külön is hálás vagyok Bertókné Tamás Renáta szűrésirányítási főosztályvezetőnek, aki azt mondta, szívesen vesz részt az ilyen jó dolgokban. Egyetértek vele. 

Holnap is 10-től 16-ig mindenkit várunk. A regisztráció ma és holnap is 15 óráig lehetséges, ott a helyszínen.

 

https://www.facebook.com/events/567644424303648/

https://www.facebook.com/budakornyekiegeszsegprogram/posts/235355005327349

https://www.facebook.com/gyoriottilia/posts/295956932531006

Megosztom a cikket