Indul a Budakeszi úti buszsávok tervezése

„Budakeszi legnagyobb problémája a közlekedés. Aki Budapestre jár dolgozni, évente átlagosan 460 órát, több mint 19 napot tölt utazással. A Hegyvidéknek az átmenő forgalom csökkentése, Budakeszinek az élhető település, a Zsámbéki medencének a kényelmes és gyors beutazás az elsődleges szempont. Ezt a regionális problémát saját erőből nem tudjuk megoldani: összefogásra volt szükség, és a kormány támogatta ezt a hatalmas beruházást. Köszönöm a jelenlévők együttműködését és a kormányzati támogatást! Tervezzük közösen Buda, Budakeszi és a Zsámbéki medence jövőjét!” – mondta dr. Győri Ottilia polgármester a Fő téri parkban tartott sajtótájékoztatón.
 
Az eseményen részt vett Pokorni Zoltán, Budapest Főváros XII. kerületének polgármestere, Menczer Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenítéséért felelős államtitkára, Fürjes Balázs, a Miniszterelnökség Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkára és Vitézy Dávid, a Budapest Fejlesztési Központ vezérigazgatója is. A vendégek a 22-es busszal érkeztek Budakeszire.
 
A budakeszi buszsávok fejlesztéséről szóló tervezői szerződést ötszáznyolcvanhat millió forinttal támogatja a kormány – jelentette be a helyszínen Menczer Tamás. Az államtitkár elmondta: Budakesziről Budapestre csúcsidőben 50, egyébként 30 perc alatt lehet busszal eljutni, a cél az, hogy csúcsidőben is 30 perc alatt lehessen. Fürjes Balázs államtitkár bejelentette: a kivitelezés 2023-ban kezdődhet, melynek során többek közt olyan okoslámpákat is telepítenek majd, amelyek automatikusan zöldre váltanak, ha busz közeleg. Pokorni Zoltán XII. kerületi polgármester kiemelte: napi 10-11 ezer autó érkezik a fővárosba a Budakeszi úton és tér vissza délután, amin a jövőben változtatni kell, vonzóbbá téve a buszos közlekedést.
 
A rendezvény zárásaként Fürjes Balázs államtitkár és Vitézy Dávid vezérigazgató aláírta a budakeszi buszsávok fejlesztéséről szóló tervezői szerződést. A pályázat nyertese az UVATERV Út- és Vasútfejlesztő Zrt., melynek elnök-vezérigazgatója, Bretz Gyula Imre látta el kézjegyével a ma aláírt megállapodást. A sajtótájékoztatót követően a polgármester rövid látogatásra hívta a vendégeket a Városházára.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Megosztom a cikket