Illényi Katica Adventi koncert

Illényi Katica Liszt-díjas hegedűművész, a Magyar Művészeti Akadémia Zenei Tagozatának tagja, elkötelezett támogatója a feltörekvő zenész generációnak, hiszen 14 évesen már a különleges tehetségek osztályába járt és egyetemi tanulmányokat folytatott a Zeneakadémián.

 

A Művésznő és Tarlós István Főpolgármester úr közös felajánlásának köszönhetően most a zenei tanulmányokat folytató fiatal generáció számára ingyenesen látogatható lesz az Adventi Turné budapesti állomása, ahol bemutatkozási lehetőséget kap a Virtuózok c. nagy sikerű tehetségkutató verseny legjobb eredményt elért hegedűse is, valamint bemutatásra kerül a világ legkülönlegesebb hangszere a theremin – melyen érintés nélkül lehet muzsikálni. A hangszert kipróbálhatják a fiatal, érdeklődő muzsikusok is.

 

A zenei tanulmányokat folytató növendékek és szüleik részére térítésmentes jegyeket az alábbi weboldalon lehet igényelni: http://www.mzmsz.hu. A jegyek a koncert helyszínén 17:30-18:30-ig átvehetőek.


Rövid ismertető a koncertről:

 

Illényi Katica hazánk egyik legnépszerűbb, nemzetközi szinten is elismert hegedűművésze, aki egyedülálló ízléssel és színvonalon ötvözi a klasszikus zenei irodalom alkotásait a könnyedebb műfajok film-és világslágereivel. A művésznő sokszínűségét mutatja, hogy a hegedülés mellett énekelni, sőt mi több szteppelni is láthatjuk őt a színpadon és egyben azon kevés előadó közé tartozik, aki játszik az egyetlen olyan hangszeren, amelyet nem kell megérinteni a megszólaltatásához. A világon összesen öt thereminen koncertező művész közé tartozik.

 

A Liszt-díjas előadóművész repertoárjában Bartók, Kodály, Liszt, Weiner Leó, Csajkovszkij vagy Gershwin alkotásai összhangot alkotnak Morricone, John Williams műveivel vagy Edith Piaf slágereivel. Magyarországon először tűzi műsorára Wojciech Kilar világhírű lengyel zeneszerző “Valse” című alkotását, amely az Andrzej Vajda által rendezett “Ígéret földje” című film főcímdala. A karácsonyi hangulatban oly’ különösen szép és lélekemelő darab megerősíti az elfogadáson és kölcsönös tiszteleten alapuló közeledést ember és ember között, földi és égi viszonylatban is.

 

Illényi Katicát az Ankarai Bilkent Szimfonikus Zenekar és a Varsói Operaház Zenekara után itthon a nagyszerű Győri Filharmonikus Zenekar kíséri. Az adventi eseményen bemutatkozási lehetőséget kap a Virtuózok c. nagysikerű tehetségkutató verseny legjobb eredményt elért hegedűse is, vendégként fellép Ott Rezső, zeneszerző, előadóművész és a magyar származású, Németországban élő trombitaművész, Andras de Laszlo aki Richard Claydermannal közös turnéja után most Illényi Katica vendégeként lép a színpadra.

 

“Számomra a muzsika különösen felemelő élményt nyújt az adventi időszakban, amikor mindenki arra készül, hogy megajándékozza szeretteit. Az én ajándékom ez a koncertsorozat gyermekeknek és felnőtteknek egyaránt, amire úgy készülök, mint aki legféltettebb ajándékait csomagolja be színes karácsonyi papírba, és izgalommal tölti el az az időszak, amíg átadhatja ezt az ajándékot.” – Illényi Katica.

 

Közreműködik a Győri Filharmonikus Zenekar   Karmester: Silló István     Vendégművész: a Virtuózok legeredményesebb hegedűse, valamint Andras de Laszlo és Ott Rezső .  Az advent turné állomása: Győr, Pécs, Sopron, Tatabánya, Veszprém és Budapest

 

További információk:  www.illenyikatica.hu

Megosztom a cikket