Huszadszorra is együtt Budakeszi nagycsaládja

Nem csak a húszéveseké a világ, de a hagyományos augusztusi Családi Napon mégis kiemelt szerep jutott a húszasoknak. Egyrészt, a rendezvény idén ünnepelte a 20. születésnapját, másrészt iménti tény apropójából a 20. születésnapjukat a rendezvény napjáig ünneplő budakeszi fiatalokat polgármester asszony köszöntötte és gratulált nekik a kerek évforduló alkalmából.

 

Ezt követően a fiataloknak és a látogatóknak egyaránt a polgármester asszony maga szeletelte és osztogatta a Gräfl Cukrászda által megálmodott, majd’ 3 méter hosszú Város Tortáját.  Az Ország Tortájának szeletei Gräflék jóvoltából egész nap kóstolhatók voltak a cukrászda sátránál.

 

A kóstolgatás persze sokkal korábban elkezdődött. Természetesen a főzőversenyen is kereken 20 csapat mérte össze tudását. Már reggel 7-kor kezdték pakolni a hozzávalókat a bográcsába, és attól kezdve folyamatosan ellenőrizték valamelyik csapattag, hogy adott pillanatban épp megfelelő ízű, puhaságú-e a készülő étel. (Hogy kicsit hazabeszéljek: a Buda Környéki Televízió csapata például sertést, marhát, vörösbort és vargánya gombát is magában foglaló Médiapörkölttel állt a zsűri elé, végül második helyezést ért el.)

 

A kezdetben borús idő ellenére hamarosan kiderült az ég, ami egyre több érdeklődőt csalt ki a Farkashegyi Repülőtérre.

 

A szervezők gazdag folklór műsorral, vásári komédiával, fittness- és sportbemutatókkal, hastánccal, kutyás bemutatóval készültek. Irodalmi és fotópályázat, legszebb konyhakertek, Virágos Budakesziért, valamint a főzőverseny díjait adta át a délután folyamán polgármester asszony.

 

A hely szelleméhez hűen egész nap légi bemutatókban gyönyörködhetett a nagyérdemű, illetve a vállalkozó szellemű gyerekek és felnőttek ki is próbálhatták a repülést, természetesen rutinos pilóták irányításával.

 

 

 

Mint Bedő Erik a MÁV Sportrepülőklub elnöke elmondta, fontos feladatuknak tartják, hogy a Budakeszin és környékén élők mind többen használják ki a közeli repülőtér kínálta lehetőségeket, így a rendezvény kicsit a repülés népszerűsítését is szolgálta.

 

Az, hogy Budakeszi Fő utcájának parkjából a Farkashegyi Repülőtérre költözött a Családi Nap, éppen dr. Csutoráné dr. Győri Ottilia érdeme. – Miután a parkot kinőttük, első alkalommal a focipályára települt át a rendezvény, de ott – már csak az árnyék hiánya miatt is – nem igazán éreztük jól magunkat. Tavalyelőtt költözött át a fesztivál a reptérre. A lakosság visszajelzései alapján a szervezőkkel együtt úgy gondoljuk, hogy megtalálta a helyét Budakeszi legnagyobb rendezvénye – mondta a polgármester.

Az estéhez közeledve a hangulat egyre csak fokozódott, a rendezvény a Bon Bon zenekar koncertjével és egy fergeteges tűzijátékkal zárult.

Fotógaléria 1. rész

Fotógaléria 2. rész

Ezúton is szeretnénk megköszönni a rendezvény támogatóinak anyagi és természetbeni felajánlásait, melyek lehetővé tették a fesztivál színvonalasabb megvalósulását:

 

Megosztom a cikket