Hurkatöltés és fánksütés a Budakeszi Tájházban

Szeretettel várunk minden érdeklődőt a Budakeszi Tájházba, hagyományőrző sváb hurka és sváb fánk készítő-kóstoló Helytörténeti Szombatra.
Megismerhetjük, hogy Budakeszin milyen recept szerint és milyen eszközökkel készítették disznóvágáskor a májas hurkát és a kolbászt. Helyben főzzük és daráljuk meg az alapanyagokat, fűszerezzük és bélbe töltjük.
Az elkészült hurkákat és kolbászokat – sütés után – helyben el is lehet fogyasztani.
A farsangi időszak nélkülözhetetlen kelléke a hagyományos sváb fánk, ennek készítését is megismerhetjük. A kész fánkokat el is lehet majd fogyasztani.
Időpont: 2024. február 3. 10:00
Helyszín: 2092 Budakeszi, Fő utca 127.
A részvétel előzetes regisztrációhoz kötött. Regisztrálni január 26-ig lehet az alábbi űrlap kitöltésével vagy e-mailen lehet.
Felnőtt kóstolójegy (18 éves kor felett): 2.500 Ft/fő
Gyerek kóstolójegy (10 éves kor felett): 1.500 Ft/fő
10 éves kor alatt ingyenes!
A kóstolójegy magában foglal 1 adag helyben készített és frissen sült kolbászt és hurkát, kenyeret, savanyúságot, teát vagy forraltbort és hagyományos budakeszi Sváb Fánkot.
A lefoglalt kóstolójegyet a helyszínen lehet készpénzzel kifizetni és átvenni.
Korlátozott mennyiségben lehet elvitelre sütni való kolbászt rendelni 4.000 Ft/kg áron.
A program bevételét a Tájház felújítására fordítjuk.
Támogatók: Magyarország Kormánya és Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt.
További információ:
Nádas Anna
info@heimatmuseum-wudigess.hu

Megosztom a cikket