Hivatalosan is elindult Herczegh Anita Covid-árvákat segítő alapítványa

Több mint 800 gyerek lett árva vagy félárva Magyarországon a járvány miatt. A Covid-árvák megsegítésére hozták létre a Regőczi István Alapítványt, amin keresztül mától lehet támogatni a gyerekeket és a csonka családokat. Nem csak anyagi segítség jöhet.
A koronavírus következtében a legutóbbi rendelkezésre álló adat szerint Magyarországon több mint 800 gyerek veszítette el édesanyját vagy édesapját, ők árván vagy félárván maradtak.
Herczegh Anita, Áder János felesége a Covid-árvák megsegítésére hívta életre a Regőczi István Alapítványt, amelynek elindulását családja 5 millió forinttal támogatta.

A számlaszám sokáig nem volt ismert, mert az alapítvány bejegyzés alatt állt, az elhúzódás oka a névhasználat tisztázása volt. Erről a köztársasági elnök felesége az Index Sunday Brunch podcastjában beszélt, elmondva azt is, hogy családja ugyan közvetlenül nem veszített el családtagot a Covidban, de számos olyan megrázó történet fültanúja volt, amely az alapítvány létrehozására ösztönözte.
Regőczi Istvánt azért választották névadónak, mert példaképként tekintenek a néhai lelkészre, aki az életét az árvák megsegítésének szentelte. A podcastban Áder János felesége azt is elmondta, hogy mindenre nyitottak, amiben csak segíthetnek a bajba jutott családokon. Céljuk pedig az, hogy Covid-árvákat addig támogassák, amíg a saját útjukra nem lépnek – így akár 20 éves korukig is tarthat a segítségadás.

https://index.hu/belfold/2021/05/12/regoczi–alapitvany

Megosztom a cikket