?Eljött az óra, hogy megdicsőüljön az ember fia?

Id. Hidas Mátyás 2013. augusztus 18-án, otthonában hunyt el. Amikor született, már két éve tartott az I. világháború, mikor visszaadta lelkét Teremtőjének, már javában a XXI. században járunk. Temetésén több száz fős tömeg gyűlt össze. Családtagjai, barátai, szomszédjai, ismerősei a budakeszi temetőben aug. 28-án kísérték utolsó útjára. Hidas Mátyás 97 évet élt.

 

 

?Együtt érző szívvel állunk itt keresztény testvérünk, Mátyás koporsója előtt? ? kezdte a temetkezési szertartást végző atya. Az evangéliumot Szent János könyvéből hallhattuk: ?Aki szereti az életet, elveszíti azt, de aki gyűlöli életét ebben a világban, az megmenti az örök életre.?

?Jézus, közvetlenül a halála előtt imádkozik, s azt mondja: ez életének a legfontosabb eseménye, már várta. Bizonyítani akarja, annyira szeret bennünket, hogy életét is feláldozza értünk. Mi az üzenete ennek? Ha tudunk egymásért áldozatokat hozni, ott lét többlet keletkezik. Az ember ugyan egyre kisebb lesz, de az élet a többiekben tovább él és erősödik. Hidas Mátyás hosszú éveken keresztül szolgálta szeretteit, ismerőseit, barátait. Ez az ember küldetése: ne szomorú arccal szolgáljunk, ne sajnáltassuk magunkat, hanem adjunk hálát, hogy ennyi ideig szolgálhattuk szeretteinket. Ez egy óriási ajándék, és csak az önzetlen ember igazán boldog, ez adja meg nekünk a jó halál kegyelmét. Én is életemet adom értük? ? fejezte be a szentbeszédet az atya.

A szentbeszéd után az ismerősök, barátok nevében mondott búcsúzó szövegben kiemelték Hidas Mátyás szolgálatkészségét, kedves humorát.

Majd elindult az utolsó útra kísérő menet, élen a közvetlen családtagokkal, a kórussal és barátok, ismerősök végeláthatatlan sorával.

A szertartáson részt vett és fejezte ki részvétét dr. Csutoráné dr. Győri Ottilia polgármester és Ohr Alajos tanácsnok is.

 

Szabó Tibor Mihály

Hidas Mátyás temetésén készült fényképeket ide kattintva megtekintheti.

 

A Buda Környéki Televízió által készített összeállítás megtekintéséhez kétszer kattintson az alábbi képre:

Kapcsolódó cikk:

Hidas Mátyás (1916-2013)

Megosztom a cikket