Helytörténeti szombat a Budakeszi Tájházban

A Magyarországi Tájházak Szövetsége hagyományteremtő szándékkal 2013-ban hívta életre a TÁJHÁZAK NAPJÁT, mely része a Falusi és Agroturizmus Országos Szövetsége által kezdeményezett „Vidékjáró” tematikus napoknak. A Tájházak Napja programhoz idén a Budakeszi Helytörténeti Gyűjtemény és Tájház is csatlakozott.

 

„Szívesen látjuk és elvárjuk kendteket,

Otthon ne maradjon még az se, aki beteg!”

 

A Budakeszi Tájház április 26-án egy speciális Helytörténeti Szombatnak ad helyszínt, mely a megszokott látnivalók mellett izgalmas, színes programokkal, kuriózumnak tekinthető egyedi lehetőségekkel tárja ki kapuját a látogatók előtt. A Budakeszi Német Önkormányzat és a Hagyományőrző Kör összefogásával 2013-ban megújult és folyamatos programokat kínáló Tájház méltó helyszínt biztosít a sváb hagyományok ápolásának és a kulturális identitás megőrzésének.

 

Az esemény kapcsán Nádas Anna múzeumpedagógus kiemelte a programok délelőtt 10 órától este 18 óráig tartanak és a budakeszi Szűz Mária kultusz témakörének rendelődnek alá. A látogatók délelőtt tárlatvezetésen vehetnek részt a Tájházban miközben múzeumpedagógiai foglalkozások keretében papírvirágot és rózsafüzért készíthetnek, valamint illóolaj és gyógynövény ismereteik felfrissítésére is sort keríthetnek. Délután helytörténeti sétára várnak mindenkit, aki fogékony és kíváncsi a város épített szakrális emlékeire, valamint szívesen felfedezné az erdő rejtekeiben megbúvó gyöngyvirágos zugokat.

 

A Tájházak Napja alkalmat adhat arra is, hogy ráirányítsuk a figyelmet Budakeszi népi műemlékeinek, gyűjteményeinek értékeire, sérülékenységére és mulandóságára.

 

A Budakeszi Tájház igyekszik saját településünk hagyományait újszerű módon a közönség elé tárni. Éljünk a lehetőséggel minél többen!

 

Mindenkit nagy szeretettel várnak! Részletek a plakáton!

Megosztom a cikket