Halkrokett
Borkultúra és borkorcsolyakészítő verseny díjazott alkotása. Készítette: Bagyinszki Jánosné, Ani
Hozzávalók:
tonhal,
főtt krumpli,
vöröshagyma,
tojás,
só,
bors,
petrezselyem.
Elkészítés:
gőzben megpároljuk a tonhalat, majd szitán áttörjük (hogy szálkamentes legyen). Lemérjük és azonos súlyú főtt krumplival és egy közepes nagyságú vöröshagymával húsdarálón ledaráljuk. Sót, borsot, apróra vágott petrezselymet keverünk hozzá. 10-12 dkg halhoz 1-1 tojást számítunk, aminek sárgáját a masszához keverjük, a fehérjét kemény habbá felverve adjuk hozzá.
Kisütés: két kávéskanál segítségével kis galuskákat formálunk, amit forró, de nem forrásban lévő olajban aranybarnára sütünk.