Hagyományőrző majális

Ezúttal is a tavalyi helyszínre, az erdei focipályára és környékére hívta Budakeszi Város Önkormányzata és az EFMK majálisozni a város polgárait és vendégeiket. Ahogy már megszokott, most is színes programkínálat gondoskodott arról, hogy valamennyi korosztály megtalálja a neki való kikapcsolódást.

 

Nem épp napsütéses, de legalább nem esős időben, a Szamek Lili és zenekara vezette tavaszköszöntő felvonuláson jutott el a majálisozó budakeszi polgárok jó része az erdei focipályára, ahol dr. Győri Ottilia – hagyományosan – most is népviseletben köszöntötte az egybegyűlteket: a gyönyörű székely ruhát Csíkszeredában varrták számára. A polgármester ezzel is kifejezte tiszteletét a csíkszeredai delegáció tagjainak.  – Különleges alkalom a mai nap, hiszen nem csak a munka, hanem az édesanyák ünnepe is – mondta az elöljáró. – Olyan alkalom, helyszín és programkínálat, amelyen budakeszi közössége találkozhat. Még holnap reggel érettségiző diákokkal is találkoztam – tette hozzá. A polgármester reményét fejezte ki, hogy jövőre is a mostani helyszín, vagyis az erdei focipálya lehet a budakeszi majális helyszíne.

Ahogy volt az Szabó Ákos önkormányzati képviselő gyerekkorában is. Mint a politikus felidézte: kisgyermekként itt focizta végig a május elsejéket a pajtásaival, később itt csapta a szelet a lányoknak, miközben szüleik a szokásoknak megfelelően sör és virsli fogyasztással, beszélgetéssel mulatták az időt. A képviselő egy gondolat erejéig beszélt május elseje eredeti apropójáról is: fájlalja, hogy a kétkezi szakmák mára szinte teljesen leértékelődtek.

Időközben a felállított májusfára felmásztak az első legények, elsősorban a fiatalabb generáció képviselői, egészen pontosan kisfiúk, és több-kevesebb sikerrel hozták lefelé a lehoznivalókat.

Komáromi Gabriella önkormányzati képviselőként örömét fejezte ki, hogy ismét természetes környezetben, az erdei sportpályán rendezi a város a majálisát, ráadásul olyan előzmények után, amely a TeSzedd! mozgalom minapi akciója volt: óvodások és óvónénik is szedték a szemetet, hogy megtisztítsák a környezetet a tavasz köszöntésére. Minthogy a képviselő egyben a Szivárvány Óvoda vezetője is, így büszkén szemlélte a Fecske-csoport növendékeinek színpadi szereplését.

A nap hátralevő részében – Fajta Anita, az Erkel Ferenc Művelődési Központ igazgatója szervezésében előbb magyar és sváb folklór műsorok kerültek színpadra, majd Kárász Eszter és zenekara, utánuk pedig Zwickl Mihály és zenekara szórakoztatta a nagyérdeműt.

– Mindig remekül érezzük magunkat, amikor Budakeszire jöhetünk, hiszen településeink testvérvárosi kapcsolata több évtizedes, így gyakran van lehetőségünk önökhöz látogatni – kezdte Antal Attila, Csíkszereda polgármestere. – Az elmúlt négy évben, köszönhetően budakeszi kollégámnak, sok új elemmel bővült városaink kapcsolata, amelyek közül a kulturális egymásra találás a leglátványosabb – tette hozzá. A mostani látogatásra a testvérváros küldöttsége elhozta Budakeszire az idén 25 éves Hargita Nemzeti Székely Népi Együttes Magyaroké című előadását, akik a Prohászka Ottokár Katolikus Gimnáziumban zárták az idei színvonalas budakeszi majálist.

bgy

 

FOTÓGALÉRIA ITT.

Megosztom a cikket