Gyógyteák tavasszal

A közeledő tavasznak sajnos a kevésbé kellemes oldalát is ismerjük. Azonban néhány gyógyteával elejét vehetjük a kimerültségnek, levertségnek, tavaszi megfázásnak.

Csalántea a tavaszi fáradtság ellen

A csalán a legnagyobb segítség a tavaszi levertség, gyengeség idején. A növényből készített tea az egyik legjobb ivókúra a kikeletkor. A kávé csupán ideiglenes megoldást nyújt, hogy éberek maradjunk, és hosszútávon káros is lehet.

Forrázunk le egy púpozott evőkanálnyi csalánlevelet negyed liter vízzel, hagyjuk állni, majd kortyonként fogyasszuk el! A hatás nem marad el, és kúraszerűen is alkalmazhatjuk, napi 1 csészével.

Levendula és menta

A finoman illatozó növények külön-külön is jó hatással vannak szervezetünkre, együttes erejük pedig még fokozottabb. A belőlük főzött tea nagyon hatásos a szárazköhögés ellen, mely a tavasz elején sokakat gyötör. Az ital idegrendszerünkre is jótékonyan hat, mivel a levendula nyugtató hatása is ismert.

Áztassunk be forró vízbe 2-2 dkg levendulavirágot és mentát legalább öt-hat percig. A főzetből készített, leszűrt teából akár napi 3-4 csészével is ihatunk.

Megosztom a cikket