Gulyás: Ha valaki nem bízik meg a vakcinában, választhat másikat

A csütörtöki kormányinfón Gulyás Gergely elmondta, a mostani számok alapján nincs esély lazításra. Február közepére ígérik az oltási igazolványt. Bár a kormány tegnapi ülésén megállapította, hogy Európa nagyrészében már a koronavírus harmadik hulláma megy, Magyarországon javulnak a koronavírus-statisztikák Gulyás Gergely szerint. A jelenlegi intézkedéseket a jövő heti kormányülésen vizsgálja felül, de “ameddig nem csökkennek a számok, vagy nem kezdődik el a tömeges oltás, addig a jelenlegi számok alapján nincs lehetőség lazításra”.
A tömeges oltásról elmondta, az EU által biztosított vakcinamennyiség biztosan kevés az elkezdéshez.
Gulyás újra elmondta, hogy mindenkivel tárgyal a magyar kormány, akitől van esély vakcinákat szerezni. “Olyan vakcinákat szeretnénk csak beszerezni, amivel már többmillió embert oltottak, Magyarországon csak a hatóságok által biztonságosnak minősített vakcinákkal lehet oltani” – mondta.
“Ha valaki valamelyik vakcinában nem bízik meg, kérheti azt, hogy amikor az általa preferált vakcinából elegendő lesz, akkor kerüljön sorra” – mondta, hozzá téve, hogy Szijjártó Péter hamarosan Moszkvába utazik oltóanyagról tárgyalni.
 
Megosztom a cikket