Gombócos szárazbab-főzelék

Ön már tudja, hogy mi lesz a holnapi ebéd? Egy régi sváb étel talán jól mutatna az ebédlőasztalon.

Hozzávalók:

  • fél kg burgonya
  • annyi liszt, amennyit ez felvesz
  • 1 diónyi zsír
  • 1 tojás
  • só, bors az ízesítéshez
  • közepes fej hagyma
  • plusz 5 dkg zsír.

Elkészítés:

1. A héjában főtt krumplit megpucoljuk, krumplinyomón átnyomjuk.

2. Összedolgozzuk a liszttel, a zsírral, a tojással és ízesítjük.

3. Apró gombócokat formálunk belőle és lobogó forró vízbe helyezve addig főzzük, amíg a gombócok a víz tetejére feljönnek.

4. Leszűrjük, majd pirított hagymás zsírban megforgatjuk és tálalásnál a babfőzelékhez kínáljuk.

Megosztom a cikket