Gombócos szárazbab-főzelék

Ön már tudja, hogy mi lesz a holnapi ebéd? Egy régi sváb étel talán jól mutatna az ebédlőasztalon.

 

 

Hozzávalók:

fél kg burgonya

annyi liszt, amennyit ez felvesz

1 diónyi zsír

1 tojás

só, bors az ízesítéshez

közepes fej hagyma

plusz 5 dkg zsír.

Elkészítés:

1. A héjában főtt krumplit megpucoljuk, krumplinyomón átnyomjuk.

2. Összedolgozzuk a liszttel, a zsírral, a tojással és ízesítjük.

3. Apró gombócokat formálunk belőle és lobogó forró vízbe helyezve addig főzzük, amíg a gombócok a víz tetejére feljönnek.

4. Leszűrjük, majd pirított hagymás zsírban megforgatjuk és tálalásnál a babfőzelékhez kínáljuk.

Megosztom a cikket