Gázcsőtörés Budakeszin

Budakeszire kellett vonulnia a Katasztrófavédelmi Igazgatóság tűzoltóinak 2013. szeptember 17.-én, ahol egy 3 báros, nagynyomású vezetéket szakított el egy munkagép. A közeli óvodából több mint 180 gyereket vittek át az óvoda munkatársai az általános iskola tornatermébe.

Ez idő alatt a tűzoltók elzárták az ömlő gázt.  A végleges munkálatokat szakemberek végezték el ? tájékoztatta a Buda Környéki Televíziót Kissdi Máté tűzoltó főhadnagy, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság sajtószóvivője.

 

A szomszédban folyó építkezésen elvágtak egy gázhőelvezető csövet, ezért rendőrök jelentek meg az óvodában, akik felszólítottak minket, hogy azonnal hagyjuk el az épületet, mert veszélyben lehetünk. Az óvónénik, dajkanénink és Pali bácsi (a fociedző) nagyon ügyesen, pánikmentesen, 5 perc alatt kimenekítették a gyerekeket ? mondta el Andrejkó Bernadett óvodavezető.

Volt olyan gyermek, aki benti cipőben, pólóban volt, de mindenkin kabátot adtak az óvodai dolgozók. Először átszaladtak egy közeli bevásárló központ parkolójába, ahol behúzódtak az eső elöl. Az óvodavezető innen telefonált az általános iskola igazgatónőjének, aki befogadta a gyermekeket a tornaterembe. Néhány gyermek meg volt ijedve, mert uzsonna közben történt az akción és sok volt a beszoktatós kicsoportos. Az óvódavezetés és az óvónénik minden gyermek szüleit értesítették és megnyugtatták őket, hogy a gyermekük biztonságban van.

 

Balczó Kornélia

A Buda Környéki Televízió által készített felvétel megtekintéséhez kétszer kattintson az alábbi képre:

Megosztom a cikket