Friss hírek a polgármestertől

Nyáron sem zárnak be az óvodák és a bölcsődék Budakeszin, a fertőzésveszély miatt viszont egyelőre zárva maradnak a játszóterek. Csökkent a házi karanténban lévők száma városunkban, és sikeresen lezajlottak ma a magyar érettségi szóbeli vizsgák a két budakeszi gimnáziumban.

Minderről dr. Győri Ottilia számolt be a hivatalos Facebook oldalán:

„Kedves Budakesziek!

Városunk két gimnáziumi igazgatója arról tájékoztatott, hogy a rendkívüli járványügyi helyzet közepette példás módon sikerült megszervezniük az érettségi vizsgákat.
A Nagy Sándor József Gimnáziumban 61, a Prohászka Ottokár Katolikus Gimnáziumban 65 diák jelent meg a mai írásbeli magyar érettségi vizsgán.
A nehéz körülmények ellenére biztos vagyok benne, hogy mindenki megtette a tőle telhető legtöbbet.🙂

Ma egyeztettem a budakeszi óvoda- és bölcsődevezetőkkel, kikérve a véleményüket a nyári nyitvatartásról és a játszóterek megnyitásával kapcsolatban, amit több budakeszi lakos is felvetett. Mindegyik érintett intézményvezető támogatja azt a fenntartói önkormányzati döntést, hogy nyáron is nyitva tartsanak, ezzel is segítve azokat a szülőket, akik nyáron már nem tudják kivenni az éves rendes szabadságukat. Arról is nyilatkoztak, hogy mindegyik óvoda és bölcsőde biztosítja a kormányrendeletben kötelezően előírt ügyeletet. Kérdésemre mindannyian egyértelműen azt támogatták, hogy járványügyi okokból még ne nyissuk meg a játszótereket Budakeszin.

Végezetül, jó hír: nem került újabb budakeszi lakos házi karanténba, jelenleg összesen öten vannak hivatalos járványügyi megfigyelés alatt, mindannyian tünetmentesek, jól vannak.🙂

Kedves Budakesziek!Városunk két gimnáziumi igazgatója arról tájékoztatott, hogy a rendkívüli járványügyi helyzet…

Közzétette: Győri Ottilia hivatalos oldala – 2020. május 4., hétfő

Megosztom a cikket