Főzzön Ön is!

Nagymamák, anyukák, konyhatündér apukák, baráti társaságok, gyermekek, figyelem! Budakeszi Város Önkormányzata 2015. augusztus 22-én (szombat) a XXI. Családi Nap Fesztivál keretében egész napos ételfőző versenyt hirdet a Farkas-hegyi Repülőtéren (2092 Budakeszi, 075/1 hrsz.).

 

Nevezési kategóriák

 

  1. Pörköltek, paprikások, tokányok (az ételhez illő és jól megválasztott köreteket a zsűri pluszként értékeli);
  2. összetett, különleges levesek (pl. gulyásleves, babgulyás, palócleves, gombócleves, halászlé stb.);
  3. káposztás ételek (pl. székely, töltött, stb.);

4.  egyéb, szabadtűzön készült ételek, kreációk (pl. slambuc vagy más tészták, vegetáriánus ételek, grillek stb.).

A jelentkező csapatok kb. 20-25 fő részére ízletes bográcsos vagy szabadtűzön elkészí­tett ételt főznek, a tűzifa kivételével minden hozzávalót maguk biztosítanak.

A nevezés módja

Az ételfőző versenyre bárki jelentkezhet, gyermekek, felnőttek, családok, baráti társaságok, civil szervezetek és vállalkozások egyaránt. Postán, személyesen (Budakeszi Polgármesteri Hivatal – Kabinet, 2092 Budakeszi, Fő u. 179.), faxon (06-23-535-725) vagy e-mailen (pm.titkar@budakeszi.hu) a csapat fantázianevének, a főszakács nevének, az elkészítendő étel nevének, kategóriájának és az étel receptjének a megküldésével.

Nevezési díj

Nevezési díj csapatonként 3000 Ft, melyet a nevezési határidőig, 2015. augusztus 17. hétfő 10 óráig kérjük befizetni a polgármesteri hivatal pénztárába, vagy átutalással az önkormányzat 11742348-15390022-00930000 OTP bankszámlaszámára. A közleményben kérjük feltüntetni: ételfőző verseny. A nevezési díj befizetésének elmulasztásával a csapat az ételfőző versenyen nem vehet részt!

Díjazás

Az ételeket szakmai zsűri értékeli és díjazza. A verseny abszolút győztese elnyeri Józsa Lajos nemzetközi szinten elismert, Budakeszin élő szobrászművész alkotását, a vándordíjat. Ezt a vándordíjat az nyerheti el véglegesen, aki három alkalommal abszolút győztes lesz. Minden kategória első három helyezettje oklevelet, ajándékcsomagot és érmet kap. A gyermekcsapatok különdíjban részesülnek. Minden kategóriában az első helyezett receptjét közzétesszük a Hírmondó 2015. évi szeptemberi számában.

 

Nevezési határidő: 2015. augusztus 17. 10 óra

A csapatok egy kategórián belül egy étellel indulhatnak. A verseny napján a hivatalos kezdési időpont 07.30 óra. Ezen időpontot megelőzően a csapatok elfoglalhatják helyüket, előkészülhetnek, de a főzést nem kezdhetik meg. A főzés helyét a helyszínen a szervezők jelölik ki.

Főzzön Ön is!

Megosztom a cikket