FONTOS VÁLTOZÁSOK az Egészségügyi Központ működési rendjében

Tisztelt BUDAKESZI LAKOSOK!

Összhangban a koronavírus okozta veszélyhelyzet kihirdetésével és az EMMI által hozott miniszteri rendelet módosításaival azonnali intézkedési tervet léptetünk életbe a Budakeszi Egészségügyi Központban. A módosítások célja, hogy a fertőzésveszélyt csökkentsük.

Az intézkedéseink a fertőzésveszély elkerülését szolgálják:

1. Az Orvosi Rendelő várójában maximum 6 ember tartózkodhat, a Gyermekorvosi Rendelő várójában maximum 1 ember és a Védőnői Szolgálat előterében is maximum 1 fő tartózkodhat (itt természetesen a gyermekkel). A többi ellátásra váró páciens a rendelő előtt, megfelelő távolságra várakozzon.

2. A leletkiadás bizonytalan ideig szünetel. Ne keressenek minket leletkiadással, ügyfélkapun, EESZT-n látható, egyéb esetben telefonon keressenek minket!

3. Az alapellátásban csak a nem légúti betegségekkel és halaszthatatlan kérésekkel, problémákkal jelentkezzenek!

4. Fogorvosi ellátás csak sürgősségi esetben végezhető!

5. Szakrendelések esetében is csak a halaszthatatlan, kötelező vizsgálatokat látjuk el. Tünetmentes betegek időpontra érkezhetnek, ezt dokumentumban rögzítjük: sem a beteg, sem családtagja nem szenved és nem is szenvedett légúti megbetegedésben az elmúlt 2 hétben, illetve nem járt veszélyeztetett országban!

6. Kérjük Önöket, hogy a Vérvételi Pontra is csak halaszthatatlan vizsgálat esetén jöjjenek.

7. Kérdéses esetben inkább telefonáljanak: hívják háziorvosukat, fogorvosukat, védőnőjüket, BEK információs számát (06-20-362-7065), illetve intézményvezetőként, én is állok rendelkezésükre (06-20-257-2134).

Ezek az intézkedések a fertőzés terjedésének visszaszorítását szolgálják, kérem szíves megértésüket és együttműködésüket!

Köszönettel:
Pócza Péter dr., intézményvezető

Megosztom a cikket