Fontos tudnivalók a budakeszi vérvételi pontról

TÁJÉKOZTATÓ A VÉRVÉTELI PONT SZOLGÁLTATÁSRÓL
Tisztelt BUDAKESZI JÁRÁS LAKOSAI!
Sokan kerestek ezzel kapcsolatban, ezért szeretném Önöket tájékoztatni a Vérvételi Pontok működéséről.
A Budakeszi Egészségügyi Központ Vérvételi Pontja egy 0. progresszivitási szintű diagnosztikai rendelés: ez egy kényelmi szolgáltatás BUDAKESZI LAKOSAINAK, ezen belül is az időseknek és a kismamáknak szeretnénk segíteni. Ezért finanszírozást mi nem kapunk, hiszen nem labordiagnosztikát végzünk, mi a Észak-Közép-budai Centrum, Új Szent János Kórház és Szakrendelő kihelyezett vérvételi lehetősége vagyunk. Mi adjuk (a saját költségünkön) a szakembert, a logisztikát, az adminisztrációt, a veszélyeshulladék-kezelést, az anyagköltséget… A vizsgálatok után járó finanszírozást a Kórház kapja.
A labordiagnosztika finanszírozása esetében szintén van egy úgynevezett teljesítmény volumen korlát (TVK), így csak bizonyos mennyiségű vizsgálat elvégzése rentábilis a Észak-Közép-budai Centrum, Új Szent János Kórház és Szakrendelő laboratóriumát működtető Synlab Kft-nek.
Mi jelenleg napi 30 beteg vérvételére kaptunk engedélyt, ezért található 30 sorszám a Vérvételi Ponton. Ennyi beteg vérvételét végezhetjük. Minden lehetőséget igyekszünk megragadni, ha tudjuk, bővítjük ezt a szolgáltatást is!
Köszönöm a megértésüket:
 
Pócza Péter dr., intézményvezető
Megosztom a cikket