Fontos beruházásokról döntött a képviselő-testület

Indulhat egy új orvosi szakrendelő tervezési eljárása. A szeptember 24-i ülésen hozott határozat egy 300 négyzetméter hasznos alapterületű épületre vonatkozik, a Bártfai-Szabó Építésziroda Kft. tervei alapján.

Elindulhat idén a kardiológiai, a belgyógyászati, a diabetológiai és az ultrahang-diagnosztikai szakellátás, átmenetileg a Fő utca 85. szám alatti ingatlanban, az épületrész felújításáról is döntött ma a képviselő-testület.

A Kossuth köz burkolati helyreállításával kapcsolatban azt a határozatot hozták a képviselők, hogy az önkormányzati tulajdonban lévő területrészeket helyreállítják, a magántulajdonban lévő területek ügyében pedig további tárgyalást kezdeményeznek az érintett ingatlan-tulajdonosokkal. A tárgyalások célja, hogy utólag kiegészíthesse az önkormányzat a felújítási pályázati kiírást.

Elfogadta a képviselő-testület a Budakeszin születendő gyermekek utáni faültetésről szóló előterjesztést is, másrészt döntöttek Budakeszi Város fásítási programjáról, egyhangúan támogatva azt. Az illetékes bizottság dönt majd arról, hogy milyen fákat lehet közterületen elhelyezni, melyek lehetnek az erre kijelölt helyszínek, és a vonatkozó szabályozás módosítására is szükség lesz, mert jelenleg nem lehet közterületre gyümölcsfát ültetni Budakeszin.

Tudomásul vették a képviselők Kóródi Attila körzeti megbízott kinevezését, valamint döntöttek arról is, hogy 10 millió Ft-os keretösszeget biztosítanak a jövő évi költségvetés terhére a Knáb János utcai iskola épületben lévő mosdók felújítására. Arról is döntés született, hogy a Mezei Mária Emlékház további felújítására nyílt pályázatot ír ki az önkormányzat a 2021-es és 2022-es költségvetés terhére.

Fontos beruházásokról döntött a képviselő-testületIndulhat egy új orvosi szakrendelő tervezési eljárása. A szeptember…

Közzétette: Budakeszi Hírmondó hivatalos oldala – 2020. szeptember 24., csütörtök

Megosztom a cikket