“FÖLDI HATALOM, ÉGI KEGYELEM” – ajánló és olvasópróba

 

Zenés színmű, mely Makkosmária kegyhely történetét mutatja be. Varga Lóránt című történelmi darabjának feldolgozását (melynek eredeti címe: “Kővel, kő nélkül”) neves színművészek és budakeszi polgárok játsszák el a Makkosmáriai templom kertjében, Oberfrank Pál művészeti vezető és Széles Tamás rendezésében.

A színmű három évszázad történelmén végigvezetve mutatja meg, hogyan próbálta mindig megtörni a hitet a földi hatalom, a Habsburgoktól a kommunizmusig. Az égi kegyelem azonban mindig segített azokon, akik bíztak benne, és a legnehezebb időkben is újjáépítette a lerombolt templomot éppúgy, mint az összetört lelkeket.

A makkosmáriai kegyhely legendáját a budakeszi színjátszás évszázados hagyományaiból építkezve mutatja be Budakeszi Város Önkormányzata és a Mezei Mária Kulturális Egyesület, Budakeszin élő hivatásos színészek és más budakeszi lakosok közreműködésével.

Szereplők: Balázs Péter Kossuth-díjas, Kiváló művész, Crespo Rodrigo Jászai Mari-díjas színművész, Détár Enikő és Timkó Eszter színművésznők, Betz István, Borbély Sándor, Fülöp Tamás, Szabó Sipos Barnabás, Szakács Tibor színművészek, Pfendtner József, Rajnai László, Tóth Balázs és sokan mások.

Művészeti vezető: Oberfrank Pál Jászai Mari-díjas színművész, érdemes művész.

Rendező: Széles Tamás színművész.

Rendezőasszisztens: Dalotti Tibor koreográfus, címzetes egyetemi docens

Zeneszerző: Varga Bálint, díszlet, jelmez: Libor Katalin

Az előadások ingyenesek.

Időpont: 2021. szeptember 6. és 7. 19.30

Helyszín: Budakeszi, Makkosmáriai tempolom kertje

Megosztom a cikket