Föld napi hétpróba indul

Fenntarthatósági hétpróbára hív a polgármester. Dr. Győri Ottilia mai bejegyzése a hivatalos Facebook oldalán:

“Kedves Budakesziek!

Jelenleg tizenkét lakos van járványügyi hatósági megfigyelés alatt városunkban. Mindannyian jól vannak.

A járvány terjedését lassítja a fertőtlenítés, ezért is örültem Balczó Kornélia adományának. A BKTV tulajdonosa 80 liter gyorsfertőtlenítő tisztítószert ajánlott fel az önkormányzat intézményeinek. Köszönöm szépen mindannyiunk nevében!

Szerdán, április 22-én lesz a Föld napja. Ilyenkor minden évben a fenntarthatóság jegyében környezetvédelmi témákkal foglalkozunk. Ez a nap kiemelten a jövőnkről szól. Ezért arra szeretném kérni Önöket, hogy a héten minél többen vegyünk részt együtt a Föld napi hétpróbán. Köszönöm az ötletet Matolcsy Miklós, budakeszin élő mérnöknek, fenntarthatóságért elkötelezett szakembernek.

A Föld napi hétpróba arról szól, hogy minden nap egy egyszerű, könnyen megvalósítható feladatot hajtunk végre, ami a Földünk védelmét szolgálja.

Ma a fő téma az energia. Arra kérek mindenkit, akinek kedve van csatlakozni, hogy a nap hátralévő részében fél órán át ne használjon semmilyen elektromos „kütyüt”, valóban kapcsolódjon ki. Erre még van bő hat óránk… 🙂

A keddi feladatot holnap reggel árulom el. 🙂

A vasárnapi próba végrehajtásához szükséges palántát azok kapják majd meg, akik egész héten megcsinálják a napi próbatételt, és ezt naponta egy kommentben elküldött 🙂 jellel igazolják.

Szép estét kívánok mindenkinek!

Kedves Budakesziek!Jelenleg tizenkét lakos van járványügyi hatósági megfigyelés alatt városunkban. Mindannyian jól…

Közzétette: Győri Ottilia hivatalos oldala – 2020. április 20., hétfő

Megosztom a cikket