Fokozzuk a biztonságot! A város biztonsága mindenekelőtt!

A közelmúltban felvetődött, hogy a Budakeszin működő térfigyelő rendszert ki kellene egészíteni az országban már sokfelé általánosan használt rendszámfelismerő kamerákkal.
Az önkormányzat és az Opel Interat Kft. tulajdonosa, Herein Gyula is felkarolta a Budakeszi Rendőrőrs parancsnokának, Hoffmann Kornél r. alezredesnek ezt a javaslatát, egy rendszámfelismerő rendszer kiépítése ugyanis komoly költségekkel jár.
 A település közbiztonságának erősítése és a bűnmegelőzés javítása érdekében azonban szükség van a város főbb kivezető útjainál ilyen kamerák telepítésére.
Ahhoz, hogy az új kamerarendszer mihamarabb elkészüljön a kivitelezés előtt pontos felmérésre és alapos tervezésre van szükség. A rendőrség, az önkormányzat és az önkormányzat térfigyelő rendszerének műszaki üzemeltetője, az Extrico Systems Hungary Zrt. közösen jelölték ki a város azon pontjait, ahová a rendszámfelismerő kamerákat telepítik majd.

A következő lépés a költségek felmérése, a tényleges költségek összegzése és a szükséges anyagi források előteremtése lesz. A megvalósításhoz széleskörű társadalmi összefogásra, támogatásra lesz szükség.

Somlóvári Józsefné, önkormányzati képviselő, a Közbiztonsági, Közellátási és Környezetvédelmi Bizottság elnöke
 
Megosztom a cikket