Finom tea, kérdések és válaszok, kellemes környezet a Stadtban

Dr. Győri Ottilia polgármester, ‘Sigmond Bertalan alpolgármester, Bakács Bernadett bizottsági elnök, és Korondy Tamás, a BVV Kft. ügyvezetője is válaszolt a közéleti, jótékonysági teázásra érkezett budakeszi lakosok kérdéseire március 2-án, hétfő délután.

Felvetődött, hogy mit lehet tudni a zöld hulladék darálásról? Elmondták, hogy a BVV Kft. weboldalán március 20-ig lehet előregisztrálni. Arra is válaszoltak, hogy mikor és hol lehet a veszélyes hulladékot leadni. Szóba került a közterületi hulladékgyűjtők számának növelése is. Elmondták, tendencia manapság ezek számának csökkentése, de nálunk nem ez fog történni. Ugyanakkor szeretnénk azt elérni, hogy a kommunális hulladékot ne a közterületi gyűjtőkbe tegyék. A két szemétgyűjtési akcióról is beszéltek, a március 22-i, Tegyük tisztába Budakeszit kezdeményezésről és az április 24-i TeSzedd! napról.

További témák:

  • a Makkosi, Napsugár, Gábor Áron utcák kereszteződésben a gyalogos közlekedés megoldása. (Erre azt válaszolták, hogy koncepcionálisan egyben kellene kezelni az ügyet a Napsugár utca Gábor Áron utcához közeli részének kiszélesítésével. Akkor férne el egy biztonságos gyalogos járda terület. Erre vannak tervek is, és remélhetőleg az új közlekedési koncepció is támogatni fogja mindezt);
  • adománybolt létrehozását is javasolták (Megfontolásra érdemes javaslat);
  • március 15-én ne csak a közintézményeken legyen nemzeti lobogó, hanem a magánházakon is;
  • a bekötések nehézségei miatt vegyük fel a kapcsolatot az ELMŰ-vel;
  • a város belső területeire tömbrehabilitációs pályázatot keressünk;
  • BKV-s jegyautomaták kihelyeztetése, vagy buszjegy vásárlás lehetőségét megteremteni a közeli üzletekben az Erkel utcai megállóhoz közel;
  • a tanuszoda építésének előkészületei;
  • a művelődési központnak és környezetének rendezésére vonatkozó tervek.

A fentieken kívül szó esett még arról is, hogy mi lesz a fenti CBA-val, és az is téma volt, hogy a patinás, osztott tulajdonú sváb házak problémájára speciális városrehabilitációs programot kellene kidolgozni, és állami vagy uniós támogatási lehetőségeket kellene keresni. Végül, beszéltek a Fő utca alsó szakaszáról is, ahol új évelőágyások kialakítását tervezi a BVV Kft.

Köszönjük mindazoknak, akik elfogadták a polgármester meghívását és megtisztelték a közéleti, jótékonysági teázást a jelenlétükkel! Az összegyűlt 10 ezer forint is jó helyre kerül, egy budakeszi rászoruló családnak juttatjuk el.

 

Megosztom a cikket