Felhívás a Kárpátalján élő családok megsegítésére

A Nagycsaládosok Országos  Szövetsége felhívással fordult  hozzánk a Kárpátalján élő magyar testvéreink megsegítéséért. Kárpátalján eleve nem volt jellemző a jólét, a háború katasztrófa helyzetet hozott magával a gazdaságban is. Összeomlott a hrivnya árfolyama, egy nyugdíjasnak vagy minimálbéren élőnek napi egy euróból kéne eltartani a családját. Ezzel az életszínvonal rosszabb lett, mint a Föld legszegényebb országaiban. Az árak viszont naponta növekednek, már ki sem írják. Az alapvető élelmiszerek kezdenek eltűnni, és nagyon drágák (liszt, olaj, cukor)!

 

 

Kedves Barátaink!

 

„Az élelmiszerhiány lehet átmeneti, de a pénzhiány biztos nem. Az IMF nyomására a kormány az év végéig befagyasztotta a fizetéseket, nyugdíjakat, a gáz és a villany árát világpiacira emelik. A magyarság képviselői megegyeznek abban, hogy az 1944-es málenkij robot óta (amikor 18 és 50 év között minden férfit elvittek), most van a legnagyobb krízis. A besorozások miatt:18 és 60 év között bárkit elvihetnek a háborúba, (a debalcevei katlanban a munkácsi hadosztály harcolt), másrészt a kilátástalan gazdasági helyzet miatt.” (Palojtay Mária)

A karitatív szervezetek próbálják menteni, ami menthető.

Tárgyi adományt eljuttatni nehézkes, és felesleges költségeket is teremt a szállítás, több mint másfél hónap az engedélyezés. A pénzadomány a leghatékonyabb segítség.

 

Budakeszi város önkormányzata is fogadja a felajánlásokat a Polgármesteri Hivatal társadalmi számláján, az alábbi számlaszámon:

 

11742348-15390022-00930000

Kérjük, a közlemény rovatba írják fel: Kárpátalja

Aki nem átutalással teljesíti a befizetést, annak csekket is tudunk adni az ügyfélszolgálaton.

A gyűjtés eredményéről és rászorulókhoz való eljuttatásáról tájékoztatást a következő számban adunk.

 

Bakács Bernadett

Megosztom a cikket