Felhívás a budakeszi Álomvölgy védelméért

Dr. Győri Ottilia, Budakeszi polgármestere:
”Budakeszi polgármestereként minden törvényes eszközzel azon dolgozom, hogy ezt a páratlan természeti kincset utódainknak is megőrizzük. Ebben Budakeszi civil szervezeteivel – pártállásra való tekintet nélkül – Budakeszi önkormányzata együttműködik.

A Budakeszi Álomvölgy őrzői csoport szombaton békés demonstrációt szervez ide. Jöjjön el ön is! Álljunk ki együtt nemzeti és természeti értékeinkért. (…) A Földet nem apáinktól örököltük, hanem alllunokáinktól kaptuk kölcsön. A teremtett világ védelme nem csak keresztényi kötelességünk, hiszen Budakeszi páratlan természeti értékekkel rendelkezik, ami a budakesziek számára is az egyik legfőbb érték.”

Gábor Emese, civil örökségvédő:
“A kaptárkövek különleges sziklaalakzatok, amelyekbe eleink fülkéket vájtak. Több ezer éves sírok ezek, amelyek temetői és templomi célokat szolgáltak. (…) A szocializmus idején a kaptárköveket bányászat áldozatává tették, illetve szétlőtték. (…) Ha kaptárköveket rongálnak az pontosan egyenértékű azzal, minthogyha sírokat, illetve temetőket rongálnának. Mi budakesziek büszkék lehetünk, hogy egy ilyen művelődéstörténeti és kultúrtörténeti kincs birtokában lehetünk, és kötelességünk, hogy ezt megóvjuk az utókor számára”

Megosztom a cikket