Fejlődik Budakeszi – Bővítjük a Mosolyvár Bölcsődét

 

 

Az Európai Regionális Fejlesztési Alap az elszámolható költségek 100 százalékát finanszírozza – tájékoztatta Budakeszi Város Önkormányzata a Budakeszi Hírmondót.

 

Budakeszi Város Önkormányzatának fenntartásában, a városban két bölcsőde, a Mosolyvár Bölcsőde és a Budakeszi Bölcsőde működik, amelyek a 3 év alatti gyermekek ellátását biztosítják és kizárólag a városban élő gyermekeket látják el. A nagy létszámú férőhelyhiány miatt a VEKOP-6.1.1 “Kisgyermeket nevelő szülők munkavállalási aktivitásának növelése” elnevezésű felhívás keretében megpályázott 176,86 millió forintos európai uniós támogatásnak köszönhetően 4 csoportszobával és a hozzájuk tartozó udvari térrel bővül a Mosolyvár Bölcsőde épülete. A csoportszobák kialakításához bútorzatot, illetve kültéri- és beltéri játékokat is beszereznek.

 

Látványtervek a Mosolyvár Bölcsőde bővítésére

A támogatási szerződést aláírták, a munkaterületet átadták a kivitelezőnek, akinek 185 nap áll rendelkezésére.

 

Budakeszi Város Önkormányzatának kiemelt célja, hogy az uniós támogatásból finanszírozott beruházásnak köszönhetően a két szorosan együttműködő intézménnyel a Budakeszin élő 0-3 éves korú bölcsődébe jelentkező gyerekek teljes ellátását tudja biztosítani.

Jelen projekt átfogó célja az óvodai ellátáshoz való hozzáférés helyi szintű javítása, valamint a szolgáltatások minőségének fejlesztése és a kisgyermeket nevelők munkavállalásának támogatása, a családok segítése. A beruházásnak köszönhetően javul az bölcsődei ellátáshoz való helyi szintű hozzáférés, valamint növekszik a kisgyermeket nevelők munkavállalási aránya – áll a közleményben.

Megosztom a cikket