Faültetés volt Budakeszin a Fenntarthatósági Témahét keretében

A Fenntarthatósági Témahét kiemelt eseménye az iskolai faültetési program. A programot az Agrárminisztérium támogatja, a program megnyitásaként Budakeszin a Széchenyi István Általános Iskola diákjai ültettek facsemetéket.

Budakeszin a Fenntarthatósági Témahét záróeseményeként útjára indult az országos iskolai faültetési program. A rendezvény Matolcsy Miklós ügyvezető igazgató köszöntőjével kezdődött, aki a Fenntarthatósági Témahét
szervezőjeként elmondta, hogy a Témahéthez kapcsolódó Iskolai Faültetés Program ebben az évben indult útjára és az elkövetkezendő napokban.

Ezután a 2020-as Fenntarthatósági Témahéten való aktív részvételéért átadta dr. Győri Ottilia polgármester asszonynak Budakeszi városának járó Zöld Tündér Díjat, amelyet a szervezők minden évben a témahét nyitórendezvényén a legaktívabb szereplőinek nyújtanak át.

A polgármester beszédében felsorolta, mennyi mindent tesz az önkormányzat azért, hogy a budakesziek élhető környezetben tölthessék mindennapjaikat és a gyerekek minél többféle szemléletformáló létesítményben ismerhessék meg a természetvédelem fontosságát, ilyen többek között a mamutfenyőknél létesített madártani- és mese tanösvény.

Zambó Péter, az erdőkért és földügyekért felelős államtitkár, az Agrárminisztérium fenntarthatósági és erdőmegőrző programjainak és jövőbeli tervei mellett felhívta a figyelmet arra, hogy nem elég a fákat elültetni, utána gondozni is kell, ezért az államtitkárság nemcsak az erdőtelepítésre, hanem az erdők megőrzésére is biztosít folyamatosan erőforrásokat. Ezek mellett örömmel jelentette be, hogy a 2021-es Fenntarthatósági Témahét egyik kiemelt témája az erdő lesz.

https://www.origo.hu/gazdasag/20201009-faultetes-zajlott-budakeszin-a-fenntarthatosagi-temahet-kereteben.html

https://www.facebook.com/watch/?v=647197509301603

Megosztom a cikket