Farsang a Pitypang Sport Óvodában

A Pitypang Oviban egy egész héten át áll a bál. Célunk, hogy a gyermekek ismereteit bővítsük, érzelemvilágukat gazdagítsuk. Farsang időszaka a vízkereszttel, január 6-tól kezdődik és hamvazószerdáig, a húsvétvasárnapot megelőző negyvennapos böjt kezdetéig tart.
Idén a Medvehetet gyorsan követte a farsangi mulatságunk. A gyerekek nagyon készültek a farsangi bálra, suttogva osztották meg velünk jelmez vágyaikat. Ebben az időszakban, a készülődés varázsában már az anyukák és az apukák is izgalommal készültek. Mi rengeteg izgalmas játékkal vártuk őket: szoborjátékokkal, székfoglalóval, jelmezbemutatóval, „kéz nélkül” edd meg a fánkot játékkal, táncverseny-nyel.
Fontosnak tartjuk, hogy a gyermekek érzelmeikre hatva, tevékenykedve pozitív tapasztalatot szerezzenek a farsangi hagyományokról és népszokásokról. Az óvodapedagógusok és a dadusok is jelmezbe bújnak, a csoportszobákat és az intézmény minden helyiségét igyekszünk feldíszíteni. A farsangi fánk elengedhetetlen „kelléke” a farsangnak, ezért rengeteget eszünk belőle.
Sokat tréfálunk, verset mondunk, éneklünk, mesélünk. A jelmezeket közösen felismerjük és megcsodáljuk. A farsangi időszakot gyermekeknek szervezett bál teszi színesebbé, ez a hét csúcspontja, amit a legjobban vár kicsi és nagy egyaránt az óvodában. A mulatságban az ovisok jól elfáradtak. A kiadós játékkal, tánccal és zenével elkergettük a telet, így délután már a csodás napsütésben mehettünk az udvarra játszani.

Pados Lászlóné – óvodapedagógus Varga-Garamszegi Emőke -pedagógiai asszisztens

Budakeszi Hírmondó 2023. február

Megosztom a cikket