Falukarácsony Budajenőn

Az adventi időszak legnagyobb rendezvénye Budajenőn az Iskolakarácsony. A falu apraja-nagyja részt vett ezen a hangulatos összejövetelen.

 

Budai István polgármester a műsor utáni beszédében rövid értékelést, áttekintést tartott az elmúlt évről, illetve előre is tekintett. A jövő év legnagyobb változása a köznevelési törvény életbe lépő újdonságai. Az iskolák állami kézbe kerültek, Budajenőn a működtetést is az állam fogja végezni. Mivel az iskola önkormányzati tulajdonban maradt, lehetőséget biztosít ennek a tevékenységnek a felügyeletére. A lakosságot a Kisbíró című helyi lapban folyamatosan tájékoztatjuk ezekről a változásokról.

Az önkormányzat életében is jelentős változás történt: Tökkel és Remeteszőlőssel közös önkormányzatot fogunk működtetni. Budajenő székhely település, Tökön és Remeteszőlősön kirendeltség fog működni.

2013. január 1-jétől a település a Budakeszi járáshoz fog tartozni, amely nem hoz jelentős újdonságot számunkra. Végül is: az egész Zsámbéki-medence egy járáshoz tartozik, ami mindenképpen pozitívum.

 

SZTM

Fotógaléria megtekintése itt.

 

 

 

A Buda Környéki Televízió összeállításának megtekintéséhez kétszer kattintson az alábbi képre:

Megosztom a cikket