Évtizedes ?adósság? teljesül: megújul Budakeszi főútja!

Budakeszi főutcája már a rendszerváltás előtti években is jelentős forgalmat bonyolított le, hiszen a helyi igényeken túlmenően a Zsámbéki-medence településeinek lakói is ezen keresztül közlekednek Budapestre. A korábban bazaltkockás burkolatot a ?70-es évek elején szőnyegezték le aszfalttal.

 

Azóta ? noha a rendszerváltást követően a forgalmi terhelése megtöbbszöröződött ? az előző évig nem történt rajta komolyabb javítás, pedig a burkolata oly mértékben használódott el, hogy az már-már a közlekedésbiztonságot is veszélyezteti.

 

A Fő utca ? mint a 8102 sz. országos főút ? a Magyar Közút Nonprofit Zrt. kezelésében van. Városunk mindenkori vezetése többször tett kísérletet a közútkezelőnél az útfelület hibáinak megszűntetésére, de ez ? hol buszsáv tervezett megépítésére, hol forráshiányra hivatkozással ? mindig meghiúsult. 2010-es hivatalba lépésem óta egyik legfontosabb feladatomnak tekintettem, hogy közvetlen munkatársaimmal együtt kiharcoljuk az illetékeseknél a Fő utca felújíttatását. Erőfeszítéseinket végre siker koronázza: Budakeszi Fő utcája Budapest határától a Budaörsi útig legkésőbb 2014 tavaszán felújításra kerül, ami a gyakorlatban a felső rétegek felmarását és két új aszfaltréteg terítését jelenti.

 

Elértük, hogy a Fő utca újraaszfaltozása részévé váljon a kormány 33 milliárdos országos útfelújítási programjának. Ez szervesen illeszkedik a városközpont megújítása érdekében tett eddigi lépéseink sorába, Budakeszi ezáltal egy több mint 300 millió forint értékű beruházással lesz újra gazdagabb. Bár a várhatóan kb. két hétig tartó kivitelezési munkálatok bizonyára rengeteg türelmet igényelnek majd az erre közlekedőktől, cserébe korszerű, sima úton autózhatunk Budakeszi Fő utcáján!

 

Ezúton is szeretnék köszönetet mondani a segítségért minden érintettnek, elsősorban Csenger-Zalán Zsolt országgyűlési képviselő úrnak.

 

dr. Csutoráné dr. Győri Ottilia polgármester

Megosztom a cikket