Érvénybe léptek a húsvéti időszakra vonatkozó helyi rendelkezések

A mai napon meghozott intézkedésekről tájékoztatott a hivatalos Facebook oldalán dr. Győri Ottilia polgármester.

„Kedves Budakesziek!

Ma 9 lakos került járványügyi házi megfigyelés alá városunkban, közülük egy személynek pozitív lett a koronavírus tesztje, nála jelentkeztek a betegség tünetei.

Mindegyik házi karanténban lévővel beszéltünk, a többieknek nincsenek tünetei, és nem kértek az önkormányzattól segítséget. Összesen jelenleg 24 budakeszi lakos van házi járványügyi megfigyelés alatt.

Egy krónikus betegségben szenvedő, koronavírus fertőzött budakeszi lakos elhunyt a kórházban, őszinte részvétünk a családnak.

Ma ülésezett a Városháza udvarán a Budakeszi Polgári Védelmi Szervezet. Az ülés után meghoztam a húsvéti ünnepekre vonatkozó rendkívüli rendelkezéseket.

A mai helyi rendeletben előírt közterületi lezárások megtörténtek. Köszönöm az önkéntes tűzoltóknak, a polgárőröknek, a rendőröknek, a BVV Kft. munkatársainak, és a közterület-felügyelet munkatársainak, hogy segítik a rendelet végrehajtását, betartatását.

Maradjunk otthon! Vigyázzunk egymásra!”

A közterületi lezárások természetesen nem vonatkoznak a közelben lakókra, akik továbbra is megközelíthetik az érintett útvonalon az ingatlanjaikat.

Megosztom a cikket