Eperrel töltött rizsgombóc

Javában dúl az eperszezon, a mennyei gyümölcsből pedig számos édesség is készíthető. Íme egy tipp eperszerelmeseknek!

 

 

 

 

Hozzávalók:

5 dl tej

1 csomag (zacskós) rizs

cukor és vaníliás cukor

darált dió

olaj

sok-sok szép eper

 

Elkészítés:

1. Fél liter tejet lassú tűzön felforralunk 2-3 csapott evőkanál cukorral és 1 csomag vaníliás cukorral.

2. Beleteszünk 1 csomag előfőzött zacskós rizst, és puhára főzzük, majd kihűtjük.

3. Mikor kihűlt a tejberizs, kanálnyi adagokat veszünk belőle, majd a szép szemű epret vizes kézzel a masszával szépen óvatosan bebugyoláljuk, gombócot formálunk belőle, majd meghempergetjük darált dióban. Kb. 10-12 gombóc lesz.

4. A gombócokat hűtőbe tesszük egy kicsit, hogy keményedjenek.

5. A maradék epret összeturmixoljuk, majd 1-2 csapott kanál cukorral, vaníliás cukorral lassú tűzön összeforraljuk.

6. Forró, bő olajban kisütjük a gombócokat, majd az eperöntettel leöntjük.

 

Forrás: mindmegette.hu

Megosztom a cikket