Eperrel töltött rizsgombóc
Javában dúl az eperszezon, a mennyei gyümölcsből pedig számos édesség is készíthető. Íme egy tipp eperszerelmeseknek!
Hozzávalók:
5 dl tej
1 csomag (zacskós) rizs
cukor és vaníliás cukor
darált dió
olaj
sok-sok szép eper
Elkészítés:
1. Fél liter tejet lassú tűzön felforralunk 2-3 csapott evőkanál cukorral és 1 csomag vaníliás cukorral.
2. Beleteszünk 1 csomag előfőzött zacskós rizst, és puhára főzzük, majd kihűtjük.
3. Mikor kihűlt a tejberizs, kanálnyi adagokat veszünk belőle, majd a szép szemű epret vizes kézzel a masszával szépen óvatosan bebugyoláljuk, gombócot formálunk belőle, majd meghempergetjük darált dióban. Kb. 10-12 gombóc lesz.
4. A gombócokat hűtőbe tesszük egy kicsit, hogy keményedjenek.
5. A maradék epret összeturmixoljuk, majd 1-2 csapott kanál cukorral, vaníliás cukorral lassú tűzön összeforraljuk.
6. Forró, bő olajban kisütjük a gombócokat, majd az eperöntettel leöntjük.
Forrás: mindmegette.hu