Ellenzéki összefogás Budakeszin

Közeledik az idei parlamenti választás ideje. Lassan elkezdődik az igazi kampány időszaka: a pártok fórumokat tartanak, ahol igyekeznek programjaikkal megismertetni a lakosságot. 2014. február 11-én Budakeszin a művelődési házban baloldali összefogás képviselői tartottak választási fórumot.

 

Az est egyik vendége Kuncze Gábor egykori országgyűlési képviselő, az SZDSZ elnöke volt, aki újra képviselő szeretne lenni. A Pest megyeieket szeretné képviselni ezúttal a 8. sz. körzetben: a volt SZDSZ-elnök Szigetszentmiklóson méretteti meg magát a demokratikus ellenzék jelöltjeként.

Kuncze Gábor felszólalásában kiemelte: ?Beszéljünk lyukat az emberek hasába, hátha befolyásolni tudjuk őket.? Próbáljuk átmosni az emberek agyát. Néhány példával próbálta alátámasztani elképzeléseit: az adócsökkentés kormánya valójában adót emelt, az euro árfolyama az egekben, ilyenkor le kellene mondania az aktuális kormánynak. Különben is: 8 éven keresztül hazudott a Fidesz. Példaként említette a paksi erőmű beruházás kérdését, a szerződés nyilvánosságra hozását szorgalmazta. Az államadósságot sem csökkentette a kormány, akárhogyan is hazudoznak róla. Kifogásolta a kormány keleti nyitás politikáját is.

Mindenképpen kormányváltásra van szükség! ? jelentette ki. A szólásszabadság hiányára hívta fel a figyelmet, hiszen csak botrányos körülmények között, különleges módszerekkel próbálkozva, mondhatja el a véleményét az ellenzék a parlamentben. ?Megelégszem a gondolkodó emberek szavazatával!? ? fejezte be beszédét.

 

Dr. Szabóné Müller Tímea sem új jelölt: az MSZP színeiben már volt országgyűlési képviselő. Legnagyobb problémának azt tartja, hogy számos önkormányzati döntési kompetenciát megvontak az utóbbi években. Szerinte vissza kellene adni az iskolákat az önkormányzatoknak.

A Buda Környéki Televízió riportere Simon Gáborról is kérdezte a képviselőjelölt asszonyt. Az MSZP lezártnak tekinti az ügyet, Simon mellett mint magánember fognak kiállni. Ő maga bátran elébe menne egy vagyonnyilatkozatnak. Véleménye szerint leginkább a Fidesz-közeli képviselők gazdagodását kellene vizsgálni.

Egyébként is: az emberek elemi dühvel fordulnak a kormánypárt felé, s fejben már le is váltották őket.

Egy másik kérdés arra irányult: az Összefogás Párt feljelenti-e a pártszövetséget a névhasználat miatt. Mivel a szavazólapon a pártok logói külön lesznek feltüntetve, nem tartja ezt komoly kérdésnek.

 

Ismerős arcokat is láttunk a hallgatóság körében. Wittinghoff Tamás az ellenzék jelöltjére fog szavazni. Megbízik legjobb barátjában, Kuncze Gáborban, akivel hasonló értékrendet vallanak. , Budaörs polgármestere bírálta az új, szerinte antidemokratikus választási törvényt, csak a széles összefogás hozhat sikert.

 

Szabó Tibor Mihály

A Buda Környéki Televízió által készített felvétel megtekintéséhez kattintson az alábbi képre:

Megosztom a cikket