Elkapták a rendőrök a pár napja a budakeszi TESCO-nál is ténykedő utcai csalókat

“A napokban arról értesültem, hogy magukat siketnémának kiadó csalók zaklatják a vásárlókat a TESCO-nál. Ezt azonnal jeleztem a Budakeszi Rendőrőrs parancsnokának, Hoffmann Kornél r. alezredes úrnak, aki gyors intézkedést ígért.”

– írta hivatalos Facebook oldalán a polgármester.

Hozzátette:

“Ma kaptam a hírt, hogy az érintetteket június 15-én kora délután egy solymári bevásárlóközpontnál előállították a rendőrök, és közülük hárommal szemben összesen 150 ezer forint helyszíni bírságot szabtak ki.
Köszönöm a gyors és hatékony rendőri intézkedést!”

Az üggyel kapcsolatos hivatalos rendőrségi közlemény:

“Négy román állampolgárt állítottak elő a Pilisvörösvári rendőrök 2020. június 15-én kora délután egy solymári bevásárlóközpont területéről. A huszonéves férfiak egy nem létező szervezet javára próbáltak adományokat gyűjteni. Kezükben egy „Regionális Igazolás Fogyatékosok számára süket-némák esetében és szegény gyereknek. EGI nemzetközi központot szeretnénk nyitni. Köszönjük” feliratú táblát szorongattak és pénz vártak a járókelőktől.

A jelenségre egy szabadidős rendőr figyelt fel, kollégáitól erősítést kért, közösen számolták fel a bűnös tevékenységet. Az előállított román állampolgárok közül hárommal szemben a rendőrök összesen
150.000 forint helyszíni bírságot szabtak ki.

A Budaörsi Rendőrkapitányság munkatársai megfontoltságot és elővigyázatosságot kérnek mindenkitől. Alaposan gondolják át, kinek nyújtanak anyagi segítséget, előzetesen tájékozódjanak, létező vagy sem a szervezet, amelyre hivatkozással adományt kérnek ismeretlenek!”

Utcai csalók zaklatták a budakeszi lakosokat a TESCO-nál. A napokban arról értesültem, hogy magukat siketnémának kiadó…

Közzétette: Győri Ottilia hivatalos oldala – 2020. június 18., csütörtök

Megosztom a cikket