Elárvult kis rókát mentettek a Budakeszi Vadasparkban!

Az apró kis rókalánynak esélye sem lett volna az életben maradásra az anyja nélkül? Sajnos a kis róka lány élete nem indult zökkenőmentesen, anyukája óvatlan volt és halálra gázolta egy autó?

 

Az életben maradáshoz ? mint oly sok mindenhez ? elengedhetetlen egy jó adag szerencse. A csöppségnek és három testvérkéjének, úgy tűnik, fényesen ragyog a szerencse csillaga, hisz a biztos halál várt volna rájuk, ha egy jószívű solymász aznap, éppen akkor nem autózik arra. Sajnos olyan ?jókor? érkezett a helyszínre, hogy még látta is tragédiát, egy teherautó pecsételte meg a kis rókák sorsát. A rókamama az út alatti vízátvezető csatornába fialt és a picik olyan hangosan visítottak, hogy nem volt nehéz megtalálni őket.

 

>Így került hozzánk ez a kis szőrmegombolyag, akinek a szemei a napokban nyílhattak ki? Mindenesetre most már jó kezekben van ? szó szerint is ? a Budakeszi Vadaspark egyik állattrénere vállalta a pótmama szerepét, így most szinte minden percüket együtt töltik. Langyos kecsketejet kap kétóránként, bizony még éjszaka is?

 

A kis róka a körülményekhez képest remekül van, ideje nagy részét táplálkozás és szundi tölti ki, valamint az, hogy minden útjába kerülő embernek aprólékos gondossággal, diribdarabokra töri a szívét. Ebben leginkább égnek meredő szőrszálai, gomb orra, fél centis bajusza, falatnyi lábai és okosan csillogó szemei vannak segítségére. Ha puszta látványa nem volna elég, nyöszörögni is tud, méltatlanul, morcosan és cérnavékony hangon, mint egy nem is evilági teremtmény. És bár bundája még barna színű, már most rendelkezik azzal a bizonyos ?rókás? ismertető jellel: ha más nem is, de a fehér folt a farka végén elárulja, hogy egy igazi, hamisíthatatlan ravaszdival van dolgunk!>

Megosztom a cikket