Éjszakai kalandtúrák a Budakeszi Vadasparkban

Voltál már igazi sötétben? Amikor a köréd boruló bársonyos éjszaka szinte átölel, és szó szerint az orrod hegyéig sem látsz? Az égre emelve a tekinteted a csillagok és a Hold fényében bízol, de egy jókora felhő keresztülhúzza a számításaid?

A Budakeszi Vadaspark Éjszakai túrájára azokat a vállalkozó kedvű, kalandra kész látogatókat várják, akiknek egy pót alsónadrág a hátizsákjukban… Tapasztalt szakvezetőink kíséretében az éjszakai vadaspark titkos életébe nyerhetnek betekintést a bátrabbak, hisz a legtöbb nálunk élő állat ?éjszakai üzemmódra van kalibrálva?, vagyis akkor kezdik el a napi tevékenységüket, amikor mi már befejezzük. Az éjszakai túrán érdekes és igen szórakoztató szakvezetésen vesznek részt a látogatók, akik meglepett állataink csodálkozó és lebegő fénypárként világító tekinteteinek is szemtanúi lehetnek. Amikor a nap lenyugszik, ők akkor ébrednek, és kezdik a szokásos napi rutint: esznek, isznak, játszanak, rohangálnak, fára másznak, árnyék vadásznak, egyszóval aktív társadalmi életet élnek. A csendes éjszaka feketeségét a nappal nem hallható zajok, neszezések, kaparások, horkantások, huhogások és szárnysuhogások teszik még vérfagyasztóbbá.

 

Az Éjszakai vadasparki túrán bárki részt vehet, akit nem ijedős fából faragtak. A hátizsákban feltétlenül legyen valamilyen világító eszköz (elem- és/vagy fejlámpa, befőttes üvegbe zárt varázsportól fluoreszkáló erdei tündér (őt a túra végén kötelező szabadon engedni, fénykard, stb.), forró teával töltött termosz, meleg öltözet és bátor hozzáállás a feltétel! A kalandtúrák péntek esténként indulnak, további részletek és tudnivalók a Budakeszi Vadaspark weboldalán olvashatók.

 

A kalandtúrán kizárólag azok vehetnek részt, akik előzőleg e-mailben jelezték szándékukat!

Jelentkezés:

e-mail: budakeszi.vadaspark@pprt.hu,

az üzenet tárgya: Éjszakai kalandtúra.

Megosztom a cikket